Copenhagen Phil

Giovanni Punzi
Luk

Giovanni Punzi

Jeg er født i Salerno i 1989 og dimitterede på klarinet i 2006. Siden sæson 2014/2015 har jeg været soloklarinettist i Copenhagen Phil.

Efter min solistdebut som 14-årig med det bulgarske nationalorkester har jeg optrådt i store koncertsale rundt omkring i Europa, USA, Rusland, Kina og Syd­amerika. Jeg har studeret hos Calogero Palermo og Ales­san­dro Carbonare i Rom på Accademia de Santa Ce­ci­lia og fort­sat­te mine studier på National Conservaotry of Music i Paris hos Philippe Berrod. I 2001 fik jeg tildelt æresdiplomet reserveret til de bedste studerende nogensinde på Accademia Chigiana i Siena.

Min karriere som orkestermusiker begyndte, da jeg som 20-årig blev ansat som soloklarinettist i orkestret I Pomeriggi Musicali i Milano. Efter fra 2012 til 2013 at have optrådt med mange af Italiens vigtige or­kes­tre fik jeg stillingen som soloklarinettist i Orchestre Symphonique de Bretagne.

Jeg er blevet inviteret til at optræde som solo­klar­inet­tist i Gustav Mahler Jugend Orchestra, Verbier Festival Orchestra og Schleswig Holstein Festival Orchestra under dirigenter som Abbado, Muti, Gergiev, Gatti og Nagano. For nylig har jeg spillet med Chamber Orchestra Paris, Freiburger Phil­har­mo­ni­ker, Chamber Orchestra i Serbien, Orchestra of the London Royal College of Music, Rouen’s Opera House Orchestra og Chamber Orchestra Parma. Værkerne har været de fleste større klarinetkoncerter.

De sidste fem år er jeg blevet tildelt priser i 10 internationale klarinetkonkurrencer heriblandt i Paris (Claude Debussy konkurrencen 2010), Rouen (Jacques Lancelot konkurrencen 2011), Beograd (Jeunesses Musicales), Freiburg og Horice.

Og endelig har jeg indspillet for Radio France, Radio Vaticano, Radio 3 og Sky Classica. Siden 2009 har jeg studeret på Art and theatre på universitetet i Salerno i Italien.