Copenhagen PhilSebastian Weigle
Luk

Sebastian Weigle

Sebastian Weigle har været chefdirigent for Yomiuri Nippon Symphony Orchestra (YNSO) i Tokyo siden sæson 2019/20. Derudover er han General Musik Direktør for Oper Frankfurt, hvor han for nylig stod i spidsen for nye produktioner af “Grand Macabre” og “Boris Godunov” foruden nyopsætninger af “Lady Macbeth fra Mtsensk”, “Siegfried” og “Eugen Onegin”. I sæson 2020/21 vendte han tilbage til Wiener Staatsopera, den bayerske statsopera og til Metropolitan Opera. Ved siden af ​​sine koncerter med Frankfurt Museumsorchester optrådte han også som gæstedirigent ved Dresden Philharmonie.

Efter adskillige succesrige produktioner i Oper Frankfurt – herunder “Die Frau ohne Schatten” – der gav ham nomineringen som “Årets dirigent” ved det prestigefyldte tidsskrift “Opernwelt” i 2003 – blev Sebastian Weigle musikchef fra sæson ​​2008/2009. Fra 2004 til 2009 var han også musikchef ved Gran Teatre del Liceu i Barcelona, ​​hvor hans “Parsifal” i 2005 blev tildelt “Årets bedste produktion”, og i 2006 blev Weigle selv tildelt æren som “Årets dirigent" på baggrund af hans dirigentvirke af “Die tote Stadt”. I sommeren 2007 debuterede han på Bayreuther Festspiele med en ny produktion af “Mestersangerne i Nürnberg”.

Sebastian Weigles mange gæsteforpligtelser har ført ham til operahusene i Berlin, München, Hamborg, Dresden, Zürich og Mannheim, til Wiener Staatsoper såvel som Volksoper, New York Metropolitan Opera og Tokyo. På koncertscener har han dirigeret kendte orkestre som radioorkestrene i Berlin, München, Wien og Stuttgart, Bamberger Symphoniker og alle de store skandinaviske orkestre. Derudover har han dirigeret over hele verden og holdt koncerter i byer som Tokyo, Chicago og Melbourne.

Sebastian Weigle har flere udgivelse af bl.a. Beethoven, Mozart og Rott.

Sebastian Weigle blev født i Berlin i 1961 og studerede horn, klaver og direktion ved Musikakademiet Hanns Eisler og blev udnævnt til solohornist ved Staatskapelle Berlin i 1982. I 1987 grundlagde han Kammerkoret Berlin og var kunstnerisk leder af Neues Berliner Kammerorchester. Han blev senere musikdirektør for Junge Philharmonie Brandenburg i 1997. Fra 1997 til 2002 var han Staatskapellmeister i Berliner Staatsoper.