Copenhagen PhilPatrick Hahn, dirigent
Luk

Patrick Hahn

Den østrigske dirigent, komponist og pianist Patrick Hahn har tiltrukket sig opmærksomhed for sin evne til at lede både symfoniske, opera- og kor-repertoirer med en særlig klarhed, der har positioneret ham som én af ​​de mest alsidige unge dirigenter i øjeblikket. Patrick Hahn er blot 24 år, men er fornylig blevet udnævnt til General Music Director for Wuppertaler Bühnen und Sinfonieorchester GmbH fra sæson 2021/2022. Dermed bliver han den yngste dirigent på netop den post i Tyskland.

I sæson 2020/2021 dirigerer Patrick Hahn flere koncerter med Münchner Philharmoniker, Tonkünstler Orchestra og Klangforum Wien, med Münchner Rundfunkorchester, Athens Statsorkester og Rumænsk Radios Symfoniorkester. Derudover debuterer han på Salzburg-festivalen med en ungdomsopera bestilt af festivalen, og han vender tilbage til Den Bayerske Statsopera for at lede premieren på nyt værk skrevet til deres ‘Opera Studio’.

I de seneste sæsoner har Patrick Hahn samarbejdet med orkestre og operahuse i Europa og Asien som Hamburg Symphony Orchestra, Gürzenich Orchestra Cologne, Dresden Philharmonic, NDR Radiophilharmonie Hannover, symfoniorkestrene i Wien, Luzern og Düsseldorf, Camerata RCO, Orchestra Ensemble Kanazawa, Hamborg Statsopera, Den ungarske Statsopera og Tiroler Festspiele Erl.

I tæt samarbejde med Kirill Petrenko dirigerede han prøverne på en ny produktion af Salome og Die Tote Stadt ved den bayerske statsopera samt Fidelio med Berliner Philharmonikerne på Easter Festival Baden-Baden. Patrick Hahn optrådte som dirigent på Aspen Music Festival i 2016 og deltog ved Tanglewood Music Center i 2017. I 2020 blev en dokumentarfilm om hans virke som dirigent sendt på de tyske tv-kanaler ORF TV og 3sat-kanal.