Indlæser Begivenheder
25
februar
fredag

Kamioka og Nielsens 5.

25. februar 2022 kl. 17:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Copenhagen Phil

Chefdirigent / Toshiyuki Kamioka
Solist / Vinderen af Gladsaxe Musikpris 2022 (offentliggøres i efteråret 2021)

Smetana / Moldau
Solistværk / Annonceres samtidig med prismodtageren
Nielsen / Symfoni nr. 5

KAMIOKA & NIELSENS 5.

Copenhagen Phil og chefdirigent Kamioka præsenterer endnu én af den danske nationalkomponist Carl Nielsens fabelagtige symfonier. Denne gang hans populære symfoni nr. 5 – én af de vigtigste symfonier, der nogensinde er skrevet i Danmark.

I 2022 er det 100 år siden, Carl Nielsens 5. symfoni blev spillet for første gang med komponisten selv på dirigentpodiet. Som led i arbejdet med at indspille samtlige Nielsen-symfonier tager Copenhagen Phil og Toshiyuki Kamioka os nu med ind i Carl Nielsens helt personlige univers i en tid, hvor den gamle verden er brudt sammen efter 1. verdenskrig, og hvor der overalt lyder nye toner – også i musikkens verden. Som her i Carl Nielsens 5. symfoni, hvor lilletrommen har en usædvanlig stor rolle med simpelthen at sabotere musikken i resten af orkestret. Det er ikke kedeligt – og det er netop heller ikke meningen!

Smetanas smukke og medrivende tonedigt om floden Moldau er uden konkurrence den tjekkiske komponists allermest populære værk. Vi sejler ned af floden fra udspringet i Bøhmens bjerge, gennem det tjekkiske landskab og frem til hovedstaden Prag.

Koncertens solist er en overraskelse og offentliggøres i efteråret 2021 – det er nemlig modtageren af Gladsaxe Musikpris 2022. Som altid en ung og talentfuld kunstner, der har gjort sig særligt bemærket, og som ikke blot modtager prisen på 50.000 kr., men også får chancen for at være solist i et selvvalgt værk.

Copenhagen Phils samarbejde med chefdirigent Toshiyuki Kamioka støttes af Det Obelske Familiefond.

________________________________________________________________________________________________________

COVID-19

93% af vores publikum følte sig trygge ved orkestrets koncerter i efteråret 2020.

Gå trygt til koncert med Copenhagen Phil! Vi tager publikums helbred og tryghed alvorligt, og vi følger myndighedernes retningslinjer nøje. Efter de seneste udmeldinger har vi for sæson 2021/2022 besluttet som udgangspunkt at sælge alle pladser i koncertsalen. Såfremt det på koncerttidspunktet viser sig, at alle sæder ikke må være besat, kan vi blive nødsaget til at foretage ændringer – ex at spille koncerten to gange med hver halv publikumsbelægning. Vi håber på jeres forståelse – og på, at det ikke bliver aktuelt.

Købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning.

________________________________________________________________________________________________________

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 2 timer
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

 

 

 

Detaljer
Dato: 25. februar 2022
Tid: 17:00
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil