Copenhagen Phil
17. september 2021 kl. 17:00
Konservatoriets Koncertsal

Mahler / Symfoni nr. 9
 
Arrangeres i samarbejde med Frederiksberg Festspil
 
Fælleskoncert med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium
 
UDSOLGT

Mahlers 9.

Oplev Mahlers mesterlige, gribende og stærkt personlige 9. symfoni – med hele 100 musikere på scenen og den tyske stjerne­dirigent Clemens Schuldt i front.

Trods sin unge alder har Clemens Schuldt (født 1982) allerede sat tydelige spor på den internationale musikscene. Han er chef­dirigent for det prisvindende München Kammerorkester og rejser verden rundt som gæstedirigent med sine innovative fortolk­ninger af det klassiske repertoire. Sammen med Copenhagen Phil og studerende ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium vil han præsentere et unikt blik på Gustav Mahlers sidste fuldendte symfoni fra 1909.

Den 9. symfoni blev skrevet under nogle af Mahlers mest smertelige år. I 1907 måtte den jødiske komponist forlade posten som chef­dirigent ved hofoperaen i Wien i kølvandet på byens hastigt voksende antisemitisme. To måneder senere mistede han sin 4-årige datter til drifteri, og umiddelbart efter fik Mahler konstateret en livstruende hjerte­sygdom. Han døde i 1911 uden at have oplevet symfoniens opførelse eller efter­følgende succes.

Det storslåede værk høres af gode grunde som Mahlers afsked med livet – symboliseret ved den afsluttende adagio, der langsomt ånder ud efter næsten halvanden times overvældende musik. Symfonien udtrykker dog ikke bitter tomhed, men snarere dyb inderlighed med den smukkeste forløsning, der emmer af taknemmelighed for livet. Som den store amerikanske dirigent Leonard Bernstein beskrev værket: “Den er frygt­indgydende og paralyserende, mens lydens tråde opløses … i ophøret mister vi det hele. Men ved at give slip har vi opnået alt.”


Koncerten live streames her

Koncert og live streaming arrangeres i samarbejde med Frederiksberg Festspil.


COVID-19

93% af vores publikum følte sig trygge ved orkestrets koncerter i efteråret 2020.

Gå trygt til koncert med Copenhagen Phil!
Vi tager publikums helbred og tryghed al­vor­ligt, og vi følger myndighedernes ret­nings­linjer nøje. Efter de seneste udmeldinger har vi for sæson 2021/2022 besluttet som ud­gangs­punkt at sælge alle pladser i koncert­salen. Såfremt det på koncerttidspunktet viser sig, at alle sæder ikke må være besat, kan vi blive nødsaget til at foretage æn­dring­er – ex at spille koncerten to gange med hver halv publikumsbelægning. Vi håber på jeres forståelse – og på, at det ikke bliver aktuelt.


Gratis koncertintroduktion på scenen v. Katrine Nyland Sørensen kl. 16:10

Købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning.