Copenhagen Phil
19. august 2021 kl. 20:00
Tivolis Koncertsal

Tivoli Copenhagen Phil
 
Dirigent / Sebastian Lang-Lessing
Solister / Yana Kleyn, sopran / Peter Lodahl, tenor / David Kempster, baryton
 
Arier af Puccini, Mascagni, Giordano og Verdi
 
Koncerten er arrangeret i samarbejde med Copenhagen Opera Festival

Tivoli - Viva verismo

Tre internationale operasolister med base i København er på scenen i en hyldest til Puccini og hans italienske opera­kom­po­nist­kolleger, som i årene omkring 1900 satte så realistiske skæbner som muligt på scenen.

På det tidspunkt er Giacomo Puccini den store stjerne i italiensk opera. Han er en mester i at zoome ind på de følelsesmæssige højdepunkter, hvor han med stor træfsikker­hed breder sine yderst vanedannende melodier ud. Hans arv bliver videreført af yngre kolleger som Mascagni og Giordano – den nye generation, som bruger sloganet verismo – det italienske ord ”vero” betyder ”sandt” eller ”ægte” – om den nye operaform.