Copenhagen Phil
27. maj 2021 kl. 20:00
Tivolis Koncertsal

Tivoli Copenhagen Phil
 
Dirigent / David Afkham
Solist / Andreas Brantelid, cello
 
Elgar / Cellokoncert
Brahms / Symfoni nr. 1

Tivoli - Brantelid spiller Elgar

Den danske cellist Andreas Brantelid er en af landets bedste kultureksportvarer. Normalt rejser han verden rundt med sin cello – her er en mulighed for at opleve hans forrygende musikerskab i én af de mest elskede cello­koncerter overhovedet.

Normalt er en solokoncert en virtuos opvis­ning i instrumentalt overskud. Men Elgars cellokoncert er nærmere en indadvendt rejse, næsten kemisk renset for udvendigt fyrværkeri. Edward Elgar er indbegrebet af “engelskhed”. Hans Pomp and Circum­stan­ce March nr. 1 er fast punkt på programmet ved de berømte Last Night of the Proms-koncerter i Royal Albert Hall, men egentlig er hans musik langt mere inspireret af konti­nen­tale kolleger end af lokale forbilleder. Et godt eksempel er hans cellokoncert.