Copenhagen Phil
26. marts 2021 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal

Solister /
Sophie Klussmann, sopran
James Way, tenor
Christopher Maltman, baryton
 
Richard Strauss / Den adelsgale borger
Stravinskij / Pulcinella

AFLYST - Pulcinella & Strauss

NB. Koncerten er aflyst.

Musik til scenen er aftenens tema: Stravinskijs sprudlende balletmusik om den frække komediefigur Pulcinella og Richard Strauss’ musik inspireret af Molières komedie Den adelsgale borger.

I 1920 forventede man ikke, at Stravinskij kastede sig over et tema fra barokken. Syv år tidligere chokerede han verden med sin musikalske menneskeofring i balletten Le Sacre du Printemps. Nu skabte han sin helt egen udgave af commedia dell’artens univers. Balletten blev uropført i 1920 i Pariseroperaen med kostumer og scenografi af selveste Picasso. Danserne må vi undvære, men Pulcinella stikker nok sin karakteristiske store næse frem alligevel.

Richard Strauss’ Den adelsgale borger fra 1910’erne er inspireret af Molières komedie med samme navn. Det blev til et skuespil og opera i ét, men resultatet blev for stort. Efter premieren i 1912 delte Strauss og Hofmannsthal derfor værket op: Operaen Ariadne på Naxos og den orkestersuite, chefdirigent Kamioka og Copenhagen Phil spiller i aften.

Copenhagen Phils samarbejde med chefdirigent Toshiyuki Kamioka støttes af Det Obelske Familiefond.


NB. MULIGT PUBLIKUMSTILTAG I FORBINDELSE MED COVID-19

Kære gæst. Såfremt Regeringens aktuelle retningslinjer vedr. maksimalt 400 publi­kum­mer pr. siddende koncert også er gældende på koncertdatoen, kan vi blive nødsaget til at afholde to koncerter i stedet for én. Hvis dette bliver aktuelt, vil begge koncerter blive afholdt på den oprindelige dato. Derfor for­be­holder vi os ret til at flytte alle de seneste kunder til et andet klokkeslæt. Alle berørte gæster vil naturligvis blive kontaktet. Vi håber meget på jeres forståelse – og på, at det ikke bliver aktuelt. På forhånd tak.