Copenhagen Phil
10. december 2021 kl. 17:00
Konservatoriets Koncertsal

NB. Programændring. Thomas Dausgaard har desværre meldt afbud grundet Covid-19. I stedet dirigerer Christoph Gedschold
 
Mozart / Klaverkoncert nr. 23
Bruckner / Symfoni nr. 7
 
Fælleskoncert med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

Mozart og Bruckner

Koncerten hed tidligere “Dausgaard og Bruckner”.

Ét af de mest spændende navne blandt den kommende generation af tyske topdirigenter, tyske Christoph Gedschold, står i spidsen for Copenhagen Phil og klavervirtuosen Alexander Melnikov. På nodestativerne er Bruckners enestående 7. symfoni – og en gammel kendingsmelodi fra Matador

Den russiske pianist Alexander Melnikov er solist i en klaverkoncert, som alle, der har set Matador, kender: Den langsomme og smukke sats fra Mozarts klaverkoncert, der følger skyggetanten og klaverlærerinden Elisabeth Friis gennem hele serien – og ikke uden grund. Her er Mozart på højden af karrieren som komponerende pianist i 1780’ernes Wien med det næsten uvirkelige overskud til at skrive temaer, som går direkte i hjertet.

Koncerten dirigeres af Christoph Gedschold, der er nytiltrådt chefdirigent på operaen i Leipzig fra sæson 2022/2023. Han gæster Copenhagen Phil med Bruckners majestætiske syvende symfoni. Her folder Bruckner hele det store symfoniorkester ud i lange stræk af næsten overjordisk smuk intensitet og med helt overvældende højdepunkter undervejs – samtidig med, at Bruckner formår at skabe helt magiske øjeblikke af intim, lyrisk stemning. En symfonisk oplevelse i det helt store format – og i aftenens anledning forstærket af studerende ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.


Koncerten støttes af Den Danske Forskningsfond.


Gratis koncertintroduktion på scenen v. Katrine Nyland Sørensen kl. 16:10.

Købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning.

Koncerten varer ca. to timer.


COVID-19

93% af vores publikum følte sig trygge ved orkestrets koncerter i efteråret 2020.

Gå trygt til koncert med Copenhagen Phil!
Vi tager publikums helbred og tryghed al­vor­ligt, og vi følger myndighedernes ret­nings­linjer nøje. Efter de seneste udmeldinger har vi for sæson 2021/2022 besluttet som ud­gangs­punkt at sælge alle pladser i koncert­salen. Såfremt det på koncerttidspunktet viser sig, at alle sæder ikke må være besat, kan vi blive nødsaget til at foretage æn­dring­er – ex at spille koncerten to gange med hver halv publikumsbelægning. Vi håber på jeres forståelse – og på, at det ikke bliver aktuelt.