Indlæser Begivenheder
06
november
søndag

HALV12 KAMMERKONCERT

6. november 2022 kl. 11:30
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

HALV12 KAMMERKONCERT

Copenhagen Phils musikere mødes på kryds og tværs i Halv12 kammerkoncerterne – og tætte musikalske forbindelser knyttes og forgrener sig ud i hele orkestret.

Fire søndage i løbet af sæsonen indtager musikere fra Copenhagen Phil Musikhuset på Vesterbro for at dyrke deres passion for kammermusik. Halv12 hedder koncerterne, og det er musikerne selv, der tilrettelægger programmerne med musik fra den klassiske musiks fødsel og frem til de nyeste toner.

Vores sæsonåbning er i den globale musiks tegn. Det handler om musik fra verden over, der har inspireret danske komponister. Så tag med på en rejse båret af interkulturelle melodier. Dagens program:

Anders Nordentoft – “Atlas Dream” (2020)
Nordentoft er elev af Per Nørgård. Han er mere direkte end Nørgaard, men man fornemmer alligevel den tidligere læremesters verdenssyn i hans tidligere værk, den rå “On This Planet” (2001). Men i de senere år har han vendt blikket mere indad og desuden fokuseret på mindre ensembler. Obokvartetten var et bestillingsværk til Athelas Sinfonietta og blev uropført i 2021.

Gustav Helsted – Strygekvartet i C-mol, Op. 19 (1891)
Gustav Helsted komponerede samtidigt med Carl Nielsen og var som han en del af opgøret med Niels W. Gades romantiske stil. Gerhardt Lynge skrev at: “… Han (Helsted) holder sig langt væk fra de banede Veje…” Og det var ikke kun som komponist, han omfavnede dette. For han var også medstifter af Musikselskabet af 14. Marts 1896, som søgte at opføre ukendt moderne musik herhjemme – bl.a. Mahler og Bruckner.

Pause

Per Nørgård – “The Secret Melody” (fra samlingen “Libro Per Nobuko”) (1992)
”The Secret Melody” for solo bratsch er første del i “Libro Per Nobuko” og er skrevet til den japanske bratschist, Nobuko Imai. Værket er inspireret af Trinh Xuan Thuans omfattende gennemgang af kosmos i bogen “The Secret Melody”. Det er en metafor for en singulær sandhed – en hemmelig melodi, som altid lige er udenfor vores rækkevide, men som vi fornemmer i alle de forskellige toner, som indhyller os. Og det er også hørbart i musikken, hvor motiver hele tiden væver omkring en antydet melodi for så at vise en større melodi. Så hvis man er interesseret i at høre, hvordan bratschen kan udfolde sig, så er dette et værk man er nødt til at høre.

Carl Nielsen – “Serenata in Vano” (1914)
Nielsen har aldrig været bleg for at lade sig inspirere af alverdens musik, og Serenata in Vano er ingen undtagelse. Her krydser han inspiration fra tangoen med sine karakteristiske lyriske melodier.
Værket er skrevet for klarinet, fagot, horn, cello og kontrabas.

Nicolai Kornerup – arrangement af Carl Nielsen sange
Kornerup er måske mest kendt fra ensemblet Mames Babegenush, hvis album ” Mames Babegenush with strings” han i 2018 modtog Carl Prisen for. Men faktisk har han arbejdet med et bredt udvalg af kunstnere såsom Soleima, Kwamie Liv, Sys Bjerre, Benjamin Koppel m.fl. I anledningen af begivenheden har han inviteret Emil Goldschmidt. Mere kan vi ikke sige, andet end det bliver et eventyrland. Vi glæder os!

Billetter
Pris: 100 kr.
Medlem af Venneforeningen: 50 kr.
Unge under 25 år: Gratis

Detaljer
Dato: 6. november 2022
Tid: 11:30
Begivenhed KategoriKoncerter
Sted
Vesterbrogade 59
1620 København,

+ Google Maps