Copenhagen Phil
27. november 2021 kl. 17:00
Østre Gasværk

Solister / Anna Egholm, violin / Gustav Piekut, klaver
 
Beethoven / Klaverkoncert nr. 5
Nielsen / Symfoni nr. 6, Sinfonia semplice
Beethoven / Violinkoncert
 
Gladsaxe Musikpris 2020 og 2021
 
NB. Koncerten spilles på Østre Gasværk

Kamioka og Nielsens 6.

Chefdirigent Toshiyuki Kamioka har hele to danske kæmpetalenter med på scenen på en aften, der byder på to af Beethovens mest elskede solokoncerter – og ikke mindst på den danske mesterkomponist Carl Nielsens sjette og sidste symfoni.

Copenhagen Phil og chefdirigent Kamioka opfører og indspiller i disse år alle Carl Nielsens symfonier. Nu er turen kommet til Nielsens dybt personlige sjette symfoni med undertitlen Sinfonia semplice – en enkel symfoni – fra 1925. Symfonien er Carl Nielsens sidste bud i den symfoniske genre, og det enkle består ikke i selve musikken, men i brugen af symfoniorkestret, hvor Nielsen går tilbage til en mere simpel måde at orkestrere sine idéer.

Aftenens to solister har begge allerede mar­keret sig som to af den unge generations store danske solisthåb – derfor modtager de ved koncerten også Gladsaxe Musikpris. Pianisten Gustav Piekut kaster sig ud i Beethovens bog­sta­ve­ligt talt majestætiske femte klaverkoncert med tilnavnet Kejserkoncerten – og vio­li­nist­en Anna Egholm er solist i Beethovens eneste violinkoncert, der som meget af Beethovens musik var så forud for sin tid, at den først efterhånden opnåede sin vel­for­tjente status som en helt uundgåelig del af enhver violinists repertoire. En forrygende aften venter forude!


Hvert år uddeles Gladsaxe Musikpris til en ung, udøvende musiker, der har manifesteret et betydeligt talent. Prisen består af et rejse­legat på 50.000 kr. samt en koncert som solist med Copenhagen Phil. Musik­pris­koncerten blev grundlagt i 1966 og er i en årrække blevet afholdt som et samarbejde mellem Copenhagen Phil og Gladsaxe Musik­skole. Helt ekstraordinært bliver musik­prisen denne gang uddelt til vinderne i både 2020 og 2021.


Copenhagen Phils samarbejde med chefdirigent Toshiyuki Kamioka støttes af Det Obelske Familiefond.


COVID-19

93% af vores publikum følte sig trygge ved orkestrets koncerter i efteråret 2020.

Gå trygt til koncert med Copenhagen Phil!
Vi tager publikums helbred og tryghed al­vor­ligt, og vi følger myndighedernes ret­nings­linjer nøje. Efter de seneste udmeldinger har vi for sæson 2021/2022 besluttet som ud­gangs­punkt at sælge alle pladser i koncert­salen. Såfremt det på koncerttidspunktet viser sig, at alle sæder ikke må være besat, kan vi blive nødsaget til at foretage æn­dring­er – ex at spille koncerten to gange med hver halv publikumsbelægning. Vi håber på jeres forståelse – og på, at det ikke bliver aktuelt..

Købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning.