Copenhagen Phil
12. november 2021 kl. 17:00
Konservatoriets Koncertsal

Clara Schumann / Tre romancer for violin og klaver (arr. for ork. Benjamin de Murashkin, uropførelse)
Bent Sørensen / Klaverkoncert nr. 3, La Sera Estatica (uropførelse)
Robert Schumann / Symfoni nr. 4

Storgårds, Sørensen og Gislinge

Copenhagen Phil får fornemt besøg af én af Skandinaviens største dirigenter – 1. gæstedirigent ved BBC Philharmonic – John Storgårds. Ved klaveret sidder ingen ringere end én af Danmarks allerbedste pianister, Katrine Gislinge, som solist i en klaver­koncert komponeret særligt til hende af hendes mand.

Robert Schumann og Bent Sørensen har mindst én ting til fælles udover at være komponister: Insprationen fra kvinden i deres liv – i begge tilfælde pianister. “Nogle gange hører jeg vild musik i d-mol fra fjerne steder i huset.” Sådan skriver pianisten Clara Schumann i maj 1841. Hendes mand, Robert, er begyndt at komponere en ny symfoni. Og det er netop Clara, han denne gang vil beskrive i toner. Schumann arbejder sig da også hurtigt væk fra en symfoni i fire satser og hen mod et symfonisk digt. Stadig i de sædvanlige fire satser, men uden ophold mellem dem. I d-mol-symfonien flyder satserne sammen til ét langt portræt af den elskede Clara.

Den danske komponist Bent Sørensens musik er dansk kultureksport i verdens­klasse i disse år. Hans musik bliver opført af musikere, kammerensembler og orkestre overalt – og et nyt værk fra hans hånd er altid en begivenhed. Copenhagen Phil har bestilt en ny klaverkoncert fra Bent Sørensens hånd, hans foretrukne arbejds­redskab. Koncerten blev skabt i Corona-tiden, hvor solisten har været en helt afgørende inspiration. Sørensen fortæller selv, at arbejdet med klaverkoncerten fuldstændig smeltede sammen med lyden af sin kone, Katrine Gislinge, der øvede Rachmaninov eller Beethoven. Titlen er – som så ofte, når Bent Sørensen skriver musik- italiensk: Den ekstatiske aften, skrevet til den eneste ene. Præcis som Robert Schumann gjorde 180 år tidligere.

Koncerten indledes med endnu en urop­førelse af en instrumentering af Clara Schumanns tre romancer skrevet længe efter sin mands død – men som i et spejl reflekterer fragmenter af Roberts egen violinsonate i musikkens bølgende forløb. Instru­men­te­ringen er udarbejdet af orkestrets tidligere huskomponist, Benjamin de Murashkin – hvis klaverkoncert netop Katrine Gislinge uropførte med Copenhagen Phil i 2018.


Bent Sørensens klaverkoncert er blevet til på bestilling af Copenhagen Phil, Stavanger Symfoniorkester og Göteborg Symfoniorkester.


Gratis koncertintroduktion på scenen v. Katrine Nyland Sørensen kl. 16:10.

Købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning.


COVID-19

93% af vores publikum følte sig trygge ved orkestrets koncerter i efteråret 2020.

Gå trygt til koncert med Copenhagen Phil!
Vi tager publikums helbred og tryghed al­vor­ligt, og vi følger myndighedernes ret­nings­linjer nøje. Efter de seneste udmeldinger har vi for sæson 2021/2022 besluttet som ud­gangs­punkt at sælge alle pladser i koncert­salen. Såfremt det på koncerttidspunktet viser sig, at alle sæder ikke må være besat, kan vi blive nødsaget til at foretage æn­dring­er – ex at spille koncerten to gange med hver halv publikumsbelægning. Vi håber på jeres forståelse – og på, at det ikke bliver aktuelt.