Copenhagen Phil
29. oktober 2021 kl. 17:00
Konservatoriets Koncertsal

NB. Programændring: Hartmut Haenchen har meldt afbud af personlige årsager. I stedet dirigerer Vincenzo Milletari.
 
Solister / Frederikke Kampmann, sopran / Sophie Haagen, alt / Jacob Andersen, tenor / Jonathan Koppel, tenor / Lauritz Thomsen, baryton
 
Roskilde Domkirkes Drengekor
Herning Kirkes Drengekor
 
Schubert / Symfoni nr. 8, Den ufuldendte
Schubert / Messe nr. 6

Den fuldendte Schubert

Schuberts overjordisk smukke musik lyder altid fuldendt… med én undtagelse. Her præsenterer Copenhagen Phil to sider af Schuberts genialitet: Det fuldendte værk for solister, kor og orkester samt et af de mest kendte Schubert-værker, som af én eller anden grund aldrig blev færdig.

Han blev kun 31 år gammel, men nåede alligevel at skrive omkring 1500 værker – mange af dem med den menneskelige stemme i centrum i form af sange, operaer og kirkemusik. Franz Schubert skrev sin messe i Es-dur samme år, han døde – og med al sin erfaring gennem sit korte liv skaber han et af de mest fuldendte mesterværker i genren.

I front for Copenhagen Phil står et hold fremragende danske solister og drenge­korene fra både Roskilde Domkirke og Herning Kirke. Koncerten byder også på Schuberts symfoni nr. 8 – en symfoni, som aldrig blev helt færdig. Vi ved, at Schubert begyndte på den som 25-årig, men vi ved ikke, hvor meget han faktisk fik skrevet af den planlagte symfoni i fire satser. Til gengæld er de to satser, vi i dag kalder Schuberts ufuldendte symfoni, noget af det fineste, han har komponeret. Og det siger ikke så lidt.

Koncertintroduktion fredag den 29. oktober kl. 16:20 på scenen.


COVID-19

93% af vores publikum følte sig trygge ved orkestrets koncerter i efteråret 2020.

Gå trygt til koncert med Copenhagen Phil!
Vi tager publikums helbred og tryghed al­vor­ligt, og vi følger myndighedernes ret­nings­linjer nøje. Efter de seneste udmeldinger har vi for sæson 2021/2022 besluttet som ud­gangs­punkt at sælge alle pladser i koncert­salen. Såfremt det på koncerttidspunktet viser sig, at alle sæder ikke må være besat, kan vi blive nødsaget til at foretage æn­dring­er – ex at spille koncerten to gange med hver halv publikumsbelægning. Vi håber på jeres forståelse – og på, at det ikke bliver aktuelt.

Købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning.