Copenhagen Phil
22. januar 2021 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Æres-gæstedirigent / Lan Shui
  • Solist / Baiba Skride, violin

Søren Nils Eichberg / Violinkoncert, Qilaatersorneq
Bartók / Violinkoncert nr. 2
Tjajkovskij / Symfoni nr. 5

Tjajkovskij, Bartók & Skride - AFLYST

I 2001 vandt den lettiske violinist Baiba Skride den berømte Dronning Elisabeth-konkurrence i Bruxelles med et stykke af en dansk komponist. I dag er hun et af de store internationale navne og en regelmæssig gæst hos Copenhagen Phil.

Denne aften spiller Baiba Skride to violinkoncerter: Søren Nils Eichbergs Qilaatersorneq og Bartóks 2. violinkoncert.

Den prisbelønnede danske komponist Søren Nils Eichbergs kun lidt over ti minutter lange violinkoncert er inspireret af den grønlandske trommedans. Det var den, Baiba Skride vandt verdensberømmelse med i 2001.

Bartók skrev sin 2. violinkoncert i slutningen af 1930’erne: Fascismen var under fremmarch i Europa og som glødende antifascist indså Bartók, at han måtte flygte. I 1940 ankom han til New York, hvor han døde i 1945.

Aftenens trekløver fuldendes af Copenhagen Phil og tidl. chefdirigent Lan Shui med et af de mest populære værker i repertoiret: Tjajkovskijs episke femte symfoni, hvor komponisten lader skæbnen løbe som en rød tråd gennem hele værket inden det kulminerer i triumf i symfoniens sidste takter.

Tjajkovskijs symfoni nr. 5 er en del af Copenhagen Phils præsentation af “De største symfonier”.