Copenhagen Phil
19. september 2020 kl. 17:00
Konservatoriets Koncertsal

Instruktør & manuskript / Rune David Grue
Scenografi / Dark Matters
Podcast / Third Ear
 
Tjajkovskij / Symfoni nr. 6, “Pathétique”

Afgørende øjeblikke #3 / Tjajkovskij

NB. FÅ BILLETTER

”Hvis det ikke var for musikken, var jeg blevet sindssyg. Musikken er den smukkeste af alle himlens gaver til os mennesker, der vandrer i mørke. Den kan alene berolige, oplyse og formidle vore sjæle. Den er ikke det strå, den synkende klamrer sig til; den er en sand ven, et tilflugtssted, en trøst – for musikkens skyld er livet trods alt værd at leve.”

Hvad gør man, når man ikke kan elske den, man elsker? Være den, man er? Leve, som man vil? Det var virkeligheden for den russiske komponist Tjajkovskij. I musik­historien står hans navn blandt de største. I sit 53 år korte liv skabte han nogle af de mest elskede og mest spillede værker i musikhistorien, og han var elsket verden over.

Indadtil kæmpede Tjajkovskij for at finde sin vej igennem en tid, der ikke accepterede afstikkere fra ”normen”. Slet ikke når det gjaldt seksualiteten og retten til selv at vælge, hvem han ville elske.

I Copenhagen Phils tredje koncertforestilling om afgørende øjeblikke i musikhistorien, fortæller vi historien om Tjajkovskij med udgangspunkt i hans imponerende og hjerteskærende sidste symfoni.

Arrangeres i samarbejde med Frederiksberg Festspil.

Afgørende øjeblikke #3 støttes af Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Spar Nord Fonden, Det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond og Nationalbankens Jubilæumsfond.

Copenhagen Phils samarbejde med chefdirigent Toshiyuki Kamioka støttes af Det Obelske Familiefond.


NB. MULIGT PUBLIKUMSTILTAG I FORBINDELSE MED COVID-19

Kære gæst. Såfremt Regeringens aktuelle retningslinjer vedr. maksimalt 400 publi­kum­mer pr. siddende koncert også er gældende på koncertdatoen, kan vi blive nødsaget til at afholde to koncerter i stedet for én. Hvis dette bliver aktuelt, vil begge koncerter blive afholdt på den oprindelige dato. Derfor for­be­holder vi os ret til at flytte alle de seneste kunder til et andet klokkeslæt. Alle berørte gæster vil naturligvis blive kontaktet. Vi håber meget på jeres forståelse – og på, at det ikke bliver aktuelt. På forhånd tak.

Lars Mikkelsen Foto: Mathias Bothor 4,6 MB

Lyt til Third Ears podcast – Afgørende øjeblikke #3: