Copenhagen Phil
30. juni 2020 kl. 19:30
Tivolis Koncertsal

Tivoli Copenhagen Phil
 
Dirigent / Grzegorz Nowak
Solist / Krystian Zimerman, klaver

 
Mozart / Figaros bryllup, ouverture
Beethoven / Klaverkoncert nr. 1
Mozart / La finta semplice, ouverture
Beethoven / Klaverkoncert nr. 2

AFLYST - Tivoli Copenhagen Phil

ZIMERMAN & BEETHOVEN 1

Den polske stjernepianist Krystian Zimerman besøger Tivoli i Beethoven-året med intet mindre end alle fem klaverkoncerter af den tyske mester i bagagen. Sammen med Tivoli Copenhagen Phil og dirigenten Grzegorz Nowak inviterer han os med på rejsen ved fire koncerter på én uge.

Den 63-årige Krystian Zimerman har tilhørt den absolutte verdenselite for pianister, siden han for 45 år siden vandt Chopin-konkurrencen i Warszawa – og blandt hans mange hædersbevisninger er den Sonning-pris, han modtog i 1994.

Zimerman lægger ud med Beethovens to første klaverkoncerter. Musik, som er dybt forankret i den musikalske verden, Beethoven lærte at kende som ung mand med store ambitioner; Mozarts og Haydns værker var pejlemærker for enhver musiker i 1790’erne – og Beethoven hørte ikke blot efter sine forbilleder, men pegede allerede som 25-årig frem mod de værker, der senere skulle revolutionere musikkens verden.