Copenhagen Phil
14. juni 2020 kl. 15:00
Tivolis Koncertsal

Tivoli Copenhagen Phil
 
Dirigent / Ryan Bancroft
Solist / Ray Chen
 
Carl Nielsen / En sagadrøm
Bruch / Violinkoncert
Carl Nielsen / Symfoni nr. 3

AFLYST - Tivoli Copenhagen Phil

RAY CHEN, BRUCH & NIELSEN

Carl Nielsens mesterlige Espansiva-symfoni og Bruchs udødelige violinkoncert er på programmet, når Malko-vinder Ryan Bancroft og kometviolinisten Ray Chen gæster Tivoli Copenhagen Phil.

Ray Chen er kun 30 år gammel, men har allerede etableret sig i den internationale violinelite – og han er ikke bange for at bruge de sociale medier til at nå ud til et endnu større publikum end sine forgængere. Han har sin egen YouTube-kanal, hvor han både giver gode råd til andre violinister, interviewer kolleger og giver masser af smagsprøver på sit store repertoire. Han indspiller cd’er for Decca – et virkelig blåstempel for enhver musiker – og i Tivoli spiller han en af de allermest populære violinkoncerter på sin Stradivarius-violin fra 1715.

Den 31-årige amerikanske dirigent Ryan Bancroft vandt både 1. prisen og publikumsprisen ved den prestigefyldte danske Malko-konkurrence for unge dirigenter i 2018. Få måneder senere sprang han ind for en sygemeldt kollega og reddede en koncert med BBC National Symphony Orchestra of Wales – og gjorde det så godt, at orkestret nu har annonceret, at Bancroft bliver deres næste chefdirigent fra den kommende sæson. Nu vender han tilbage til København og har bl.a. dansk musik af Carl Nielsen med: både Nielsens musikalske udgave af Njals Saga og den stort anlagte 3. symfoni med de to sangsolister i den smukke langsomme sats.