Copenhagen Phil
20. februar 2020 kl. 19:30
Borren, Odsherred
  • Dirigent / Andris Poga
  • Solist / Bjarke Mogensen, akkordeon

Glinka / Ruslan og Ludmila, ouverture
Per Nørgård / Pastorale fra Babettes Gæstebud
Anders Koppel / Akkordeon koncert nr. 2
Rachmaninov / Symfoni nr. 3

På dansk og russisk

Vi inviterer til en aften, hvor øst møder vest, og hvor en dansk verdensstjerner møder en prisvindende dirigent:

Den danske akkordeonvirtuos Bjarke Mogensen er én af Danmarks helt store internationale musikerprofiler. Hør hvorfor, når Bjarke spiller sprudlende musik af Anders Koppel – et navn, der for mange hænger uløseligt sammen med bandet Savage Rose.

Aftenens andet danske bidrag er Per Nørgårds underskønne musik fra den danske Oscar-vinder Babettes gæstebud fra 1987.

Aftenen bindes sammen af det lettiske dirigent Andris Poga. Andris er kendt for sin rolige udstråling og for sammen med sine orkestre at få musikken til for alvor at sætte sig fast under huden på publikum. Dét passer perfekt til de to øjeblikke med ægte russisk, orkesterromantik, der også er på programmet: Ouverturen til Glinkas romantiske opera Ruslan og Ludmila og aftenens hovedværk: Rachmaninovs fantastiske 3. symfoni, der ofte står lidt i skyggen af hans andre symfonier, men her får lov til virkelig at komme til sin ret.

Billetsalget annonceres på denne side.

Bjarke Mogensen Foto: Nikolaj Lund 2,4 MB