Copenhagen Phil
18. december 2020 kl. 19:30
Københavns Domkirke

Copenhagen Phil
 
Dirigent / Carsten Seyer-Hansen
Solister / Conny Thimander, tenor
 
Bach / Juleoratorium I-III

Bachs Juleoratorium - AFLYST

Copenhagen Phil går traditionen tro sammen med Københavns Drengekor om at sprede den helt rette julestemning med Bachs Juleoratorium. Koncerten har med få undtagelser fundet sted hvert år siden 1974 og må derfor siges at være en ægte sjællandsk juletradition.

Som chef for kirkemusikken i Leipzig i 1734 var Johann Sebastian Bach ansvarlig for musiklivet i fire af byens kirker. Han fungerede som organist til gudstjenesterne, dirigerede, indstuderede og skrev kantater for solister, kor og orkestre.

Juletiden var ekstra travl: På kun ni dage mellem juledag og 2. januar skulle han præsentere fem færdige kantater samt planlægge et særligt juleoratorium ud fra Juleevangeliets fortælling om Jesu fødsel.

Under Bachs hånd blev historien fortalt med drama, inderlighed og en eminent sans for at udnytte alle de kunstneriske og musikalske muligheder, der var til rådighed.

I dag er Juleoratoriet for rigtig mange blevet et åndehul i decembers travlhed og jag, hvor man kan sidde og finde roen og julestemningen i ro og mag. Så kan man måske sende en stille hilsen til Bach, der næppe har kunnet nyde sit enestående oratorium, men altid arbejdede mod uret og skulle levere en ny kantate allerede til den kommende søndag.


NB. MULIGT PUBLIKUMSTILTAG I FORBINDELSE MED COVID-19

Kære gæst. Såfremt Regeringens aktuelle retningslinjer vedr. maksimalt 400 publi­kum­mer pr. siddende koncert også er gældende på koncertdatoen, kan vi blive nødsaget til at afholde to koncerter i stedet for én. Hvis dette bliver aktuelt, vil begge koncerter blive afholdt på den oprindelige dato. Derfor for­be­holder vi os ret til at flytte alle de seneste kunder til et andet klokkeslæt. Alle berørte gæster vil naturligvis blive kontaktet. Vi håber meget på jeres forståelse – og på, at det ikke bliver aktuelt. På forhånd tak.