Copenhagen Phil
6. november 2020 kl. 20:00
Konservatoriets Koncertsal

Solist / Johannes Weisser, baryton
 
Stravinskij / Four Norwegian Moods (NB. programændring)
Mahler / Rückert Lieder
Nielsen / Tågen letter
Nielsen / Symfoni nr. 1

Nielsen & Stravinskij / Kamioka møder Nielsen

NB. FÅ BILLETTER

28-årige Carl Nielsen sad selv i orkestret, da hans første symfoni blev uropført i 1894. 36 år senere var han Danmarks mest berømte komponist og mødte en af sine store, udenlandske kolleger ved en sammenkomst på Nimb i Tivoli. Igor Stravinskij var det varme navn i 1920’erne. Han besøgte flere gange København og Tivolis orkester – forløberen for Copenhagen Phil.

Carl Nielsens første symfoni er på samme måde en klassisk symfoni tilsat Nielsens helt egen lyd. Uropførelsen blev så stor en succes, at den unge, generte andenviolinist måtte frem og bukke tre gange.

Chefdirigent Toshiyuki Kamioka og Copenhagen Phil byder også på to bonusværker: Mahlers fem Rückert Lieder sunget af den norske stjernebaryton Johannes Weisser. Hertil kommer Carl Nielsens Tågen letter; skrevet i anledning af Genforeningen i 1920.

NB. Ingen koncertintroduktion.

Copenhagen Phils samarbejde med chefdirigent Toshiyuki Kamioka støttes af Det Obelske Familiefond.


NB. MULIGT PUBLIKUMSTILTAG I FORBINDELSE MED COVID-19:

Kære gæst. Såfremt Regeringens aktuelle retningslinjer vedr. maksimalt 400 publi­kum­mer pr. siddende koncert også er gældende på koncertdatoen, kan vi blive nødsaget til at afholde to koncerter i stedet for én. Hvis dette bliver aktuelt, vil begge koncerter blive afholdt på den oprindelige dato. Derfor for­be­holder vi os ret til at flytte alle de seneste kunder til et andet klokkeslæt. Alle berørte gæster vil naturligvis blive kontaktet. Vi håber meget på jeres forståelse – og på, at det ikke bliver aktuelt. På forhånd tak.

Toshiyuki Kamioka  Foto: Kim Matthai Leland 1772×1181