Copenhagen Phil
5. november 2020 kl. 19:30
Osted Fri- og Efterskole

Solist / Johannes Weisser, baryton
 
Stravinskij / Symfoni i C
Mahler / Rückert Lieder
Nielsen / Tågen letter
Nielsen / Symfoni nr. 1

Nielsen & Stravinskij / Kamioka møder Nielsen - AFLYST

KONCERTEN ER AFLYST

28-årige Carl Nielsen sad selv i orkestret, da hans første symfoni blev uropført i 1894. 36 år senere var han Danmarks mest berømte komponist og mødte en af sine store, udenlandske kolleger ved en sammenkomst på Nimb i Tivoli.

Igor Stravinskij var det varme navn i 1920’erne. Han besøgte flere gange København og Tivolis orkester – forløberen for Copenhagen Phil. I sin Symfoni i C fra 1940 ser Stravinskij både frem og tilbage i et værk, der benytter den klassiske symfoni som form, men samtidig er umiskendeligt Stravinskij.

Carl Nielsens første symfoni er på samme måde en klassisk symfoni tilsat Nielsens helt egen lyd. Uropførelsen blev så stor en succes, at den unge, generte andenviolinist måtte frem og bukke tre gange.

Chefdirigent Toshiyuki Kamioka og Copenhagen Phil byder også på to bonusværker: Mahlers fem Rückert Lieder sunget af den norske stjernebaryton Johannes Weisser. Hertil kommer Carl Nielsens Tågen letter; skrevet i anledning af Genforeningen i 1920.

Copenhagen Phils samarbejde med chefdirigent Toshiyuki Kamioka støttes af Det Obelske Familiefond.

Toshiyuki Kamioka  Foto: Kim Matthai Leland 1772×1181