Copenhagen Phil
20. november 2020 kl. 17:00
Klosterkirken, Nykøbing F

Grieg / Holberg Suite
Haydn / Cellokoncert i C dur (uddrag)
Tjajkovskij / Serenade (uddrag)
Sjostakovitj / Kammersymfoni (uddrag)
George Walker / Lyric for Strings
Britta Byström / A walk to Gade
Gade / Tango Jalousie
 
Vært / Katrine Ganer Skaug (orkesterchef)

Strygerkoncert i Nykøbing F

Den 20. november 2020 kl. 17 indtager strygere fra symfoniorkestret Copenhagen Phil Klosterkirken i Nykøbing F for at fylde kirkerummet med den smukkeste og mest stemningsfulde musik.

Copenhagen Phil stryger sig igennem et stort følelsesregister, når de præsenterer musik fra de seneste 300 år – en rejse gennem temperamenter, stemninger og indfaldsvinkler til, hvad musik kan udtrykke af følelser. På programmet er bl.a. Griegs ”Holberg Suite”, 1. satsen fra Tjajkovskijs ”Serenade”, Sjostakovitjs Kammersymfoni samt Jacob Gades populære og verdenskendte ”Tango Jalousie” – ét af de mest spillede stykker danske musik overhovedet gennem snart 100 år. ”Tango Jalousie” blev komponeret af Jacob Gade i 1925 og opførtes første gang som musikledsagelse til en stumfilm i Palads biografen i København, hvor Gade selv var kapelmester for et 24 mand stort orkester.

Copenhagen Phils orkesterchef, Katrine Ganer Skaug, er koncertens vært. Hun guider publikum gennem værkerne og fortæller om musikken undervejs.

I forbindelse med koncerten besøger Copenhagen Phils musikere også lokale 4., 5. og 6. klasser på skoler i Guldborgsund Kommune for at fortælle om og spille på deres instrumenter – for det er en helt særlig oplevelse for børnene at møde den levende musik på tætteste hold.

Både koncerten og musikerbesøg på skolerne laves i samarbejde med og er støttet af Guldborgsund Kommune.

 

Pris: 40 kr. eks. gebyr
Adgang fra kl. 16:15.