Copenhagen Phil
29. oktober 2020 kl. 19:30
Royal Stage, Hillerød

Dirigent / Christopher Lichtenstein
 
Verdi / Rigoletto

Den Jyske Opera - Rigoletto

Der er fest hos hertugen af Mantova, og hofnarren Rigoletto udøser vittige giftigheder over hoffolkene. Grev Monterone afbryder festen, vred over, at hertugen har forført hans datter. Rigoletto gør nar af ham, hvilket får Monterone til at forbande Rigoletto.

Senere finder Rigoletto ud af, at hans forsøg på at skærme sin datter har slået fejl. Gilda har forelsket sig i den vellystige hertug. Hoffolkene kidnapper Gilda, og Rigoletto bliver besat af tanken om hævn.

Melodierne i Rigoletto er nogle af de mest kendte i musikhistorien. Verdi var da også så overbevist om, at han havde skrevet et mesterværk, at han afkrævede sine sangere fuldstændig tavshedspligt. Han forbød endda tenoren at fløjte arien “La donna è mobile” uden for teatret før premieren. Men siden 11. marts 1851 har melodierne fra Rigoletto lydt igen og igen verden rundt.

Bemærk venligst: Forestillingerne spilles af Odense Symfoniorkester