Copenhagen Phil
26. september 2019 kl. 19:30
Roskilde Kongrescenter
  • Dirigent / Stefan Asbury
  • Solist / Jonathan Swensen, cello

Niels Viggo Bentzon / Pastorale
Sjostakovitj / Cellokoncert nr. 2
Berlioz / Symphonie Fantastique

Den fantastiske symfoni

Det unge danske stortalent Jonathan Swensen gæster Copenhagen Phil på en aften, hvor også Berlioz’ fantastiske symfoni er på programmet.

Hector Berlioz er ikke som de andre. Hans musik er mange årtier forud for kollegernes i begyndelsen af 1800-tallet. Hans mest kendte værk er og bliver en fantastisk vision af sin egen forelskelse i en engelsk skuespillerinde. Berlioz tager os med på en eksplosiv hallucinationsrejse gennem sin underbevidsthed – alt sammen med fantasi og en suveræn sans for at udnytte symfoni­orkestret til at skabe billeder og stemninger på grænsen mellem vanvid og ekstase.

Berlioz’ særprægede form for kurmageri – det er ikke mange, der ligefrem skriver en bane­bryd­ende symfoni for at erobre sin elskede – virker, og han gifter sig med skue­spil­ler­inden Harriet Smithson. Desværre varer ægteskabet ikke længe… muligvis fordi, de ikke taler hinandens sprog.

Aftenens solist er det kun 21-årige danske stortalent Jonathan Swensen, der bl.a. sidste år vandt førsteprisen i Khatjaturjan kon­kur­ren­cen for unge cellister og helt sensationelt vandt førsteprisen i den prestigefyldte ame­ri­kan­ske Young Concert Artists International Auditions.

Som indledning markerer Copenhagen Phil 100-året for den danske komponist Niels Viggo Bentzons fødsel med hans Pastorale fra 1956.

Ved koncerten i København gives en gratis koncertintroduktion ved Henrik Engelbrecht kl. 18:45 på scenen.

Copenhagen Phil Foto: Kim Matthäi Leland 2769×3978 Foto: Matt Dine 3,9 MB