Copenhagen Phil
21. september 2019 kl. 16:00
Konservatoriets Koncertsal

Fortæller / Thure Lindhardt
Instruktør og manuskriptforfatter / Rune David Grue
 
Lyddesign under og podcast forud for koncerten / Third Ear
Scenografi / Dark Matters
 
Sjostakovitj / Symfoni nr. 7, Leningrad-symfonien

Afgørende øjeblikke #1 / Miraklet i krigszonen

Leningrad-symfonien: Miraklet i krigszonen

Oplev en klassisk koncert, som du aldrig har prøvet før: En stærk fortælling om et afgørende øjeblik, hvor et stykke musik og et orkester var med til at tegne verdenshistorien.

Skuespiller Thure Lindhardt fortæller, Rune David Grue har instrueret og skrevet manuskript, Dark Matters og Third Ear skaber billed- og lyduniverset, mens Copenhagen Phil spiller musikken under ledelse af chefdirigent Toshiyuki Kamioka.
-
Leningrad. 1942. Anden verdenskrig raser. I næsten et år har tyske tropper belejret og udsultet byen. Folk dør, for hvert minut der går, af sult.

I byen er livet gået i stå. Nu handler det om at overleve. Men der er ikke meget håb tilbage. Da får byens eneste overlevende dirigent en opgave: Saml et orkester. Spil den musik, der bærer byens navn: Leningrad Symfonien – et stykke musik, der handler om overlevelse. Giv byen håbet tilbage.

Kom og hør fortællingen om hvordan en flok sultende musikere frembragte et mirakel midt i en krigszone og om byen, der ikke ville give op.

Skuespilleren Thure Lindhardt er guide på turen tilbage til belejringen af Leningrad – der samtidig er premieren på Copenhagen Phils nyskabende bud på formidling af en række afgørende øjeblikke i musik­historien. Sat ind i Dark Matters’ visuelle univers og med Third Ears lydunivers. Copenhagen Phil er denne aften under ledelse af orkestrets legendariske chef-dirigent, Toshiyuki Kamioka.

Hør Third Ears podcast som optakt til koncerten:

Bemærk / Koncerten fredag den 20. september kl. 17 er udsolgt. Det er fortsat muligt at købe billet til lørdag den 21. september kl. 16.

Støttet af Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Spar Nord Fonden og Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond.

Afgørende Øjeblikke #1 Foto: Kim Matthai Leland 7 MB Foto: Benjamin Hesselholdt