Copenhagen Phil
3. august 2019 kl. 19:30
Tivolis Koncertsal

Tivoli Copenhagen Phil
Dirigent / Patrick Lange
Solister / Nino Machaidze, sopran
Levy Sekgapane, tenor
Konferencier / Peter Lodahl

Tivoli / Machaidze & Sekgapane - Italienske operaperler

Italiensk opera er kendt for smægtende sangkunst og virtuos stemmeakrobatik. Kort sagt: Belcanto! Luk øjnene og svæv væk til stemmerne af to af de allermest eftertragtede belcanto-specialister på den internationale scene: Nino Machaidze og Levy Sekgapane.

CPH Opera Festival og Tivoli præsenterer i 2019 en Belcanto-aften, hvor publikum med festivaldirektør Peter Lodahls ord oplever “den vokale kunstform, hvor sangerne rigtigt kan blære sig med høje toner og teknisk krævende, hurtige koloraturer”.

Den fyrige og forrygende Nino Machaidze blev berømt overnight, da hun under Salzburger Festspiele i 2008 viste sig som en fuldgod erstatning for vor tids superstar nummer 1; gravide Anna Netrebko. Siden har Machaidze mestendels set sig tilbage for at øjne sine rivalinder eller blinke til det ene toporkester efter det andet, og i 2015 udnævnte magasinet Opera World den 35-årige georgier som en af verdens ti bedste sopraner.

I Tivolis Koncertsal får Nino Machaidze mandligt modspil af en god og kær bekendt. Sydafrikanske Levy Sekgapane, der fik et internationalt gennembrud i 2017 (men ikke desto mindre fandt tid til at improvisere en gratiskoncert foran tusindvis af stivnende forbipasserende på Wilhelm Scenen ved Torvehallerne i København) har siden fortsat sin stejle succeskurve og optrådte for nylig som en af Forbes Magazines foretrukne 30 internationale kunstnere under 30 år – på tværs af alle kunstarter.

Vinderen af Operalia-konkurrencen 2017 har savnet København, som han omtaler som sin “anden hjemby”, og følelsen er gengældt. Der er grund til at glæde sig umanérlig meget til at opleve Sekgapane i denne brandvarme stemmekonstellation.

Repertoiret byder på arier og duetter af Donizetti, Bellini og Rossini. Formentlig også af Verdi – komponisten, der om nogen binder belcantoen og den senere italienske romantik sammen.

Program (foreløbigt)
Donizetti / ”Caro Elisir sei mio … Esulti pur la barbara” fra Elskovsdrikken
Bizet / Duet fra Perlefiskerne
Verdi / ”Parigi, O Cara” fra La traviata
Lehár / ”Lippen schweigen” fra Den glade enke
Dvořák / Ruslakas arie fra Rusalka
Rossini / ”Una voce poco fa” fra Barberen i Sevilla
Gounod / ”Je veux vivre” fra Romeo og Julie
Donizetti / ”Ange si pur” fra La favorite
Rossini / ”Tu seconda il mio disegno” fra Tyrken i Italien
Bellini / ”E Serbata a questo acciaro” fra Capulet’erne og Montague’erne