Copenhagen Phil
7. juni 2019 kl. 19:30
Tivolis Koncertsal

Tivoli Copenhagen Phil, Tivoli Ensemblet
Dirigent / Andreas Vetö
Solist / Pernille Rosendahl

Tivoli / Syng med Pernille Rosendahl

Syng med-koncerter har en helt særlig intensitet over sig – for her forener scenens musikere sig med publikum og skaber netop de magiske øjeblikke, der giver gåsehud! Tivoli Copenhagen Phil og Tivoli Ensemblet spiller, mens Pernille Rosendahl vil være den syngende vært, der sikrer højt humør og sang i koncertsalen.

Pernille Rosendahl har for længst slået sit navn fast som en respekteret sangskriver. Først som frontfigur i gruppen Swan Lee, et arbejde der resulterede i, at hun i 2005 modtog prisen som Årets Danske Sangerinde.

Fra 2010 var Pernille Rosendahl i en årrække ugentlig gæst i mange tv-seeres hjem, som en af de tre dommere i tv-programmet X-Factor, og i 2016 udgav hun sit første solo­album Dark Bird. Her har Pernille Rosendahl fundet en personlig lyd, inspireret af film­musik, folkemusik og salmer. Albummet er blevet vel modtaget, og musikken skal, ifølge Rosendahl selv, ”være med til at skabe ro og momentum i tilværelsen i en tid, hvor vi konstant er omringet af forstyrrelser”.

Ved koncerten i Tivoli har Pernille Rosendahl udvalgt en række sange fra den danske sangskat – fra højskolesangbogens guld frem til nyere danske sange, som endnu ikke er blevet kanoniseret i den blå sangbog – alle sammen sange, som hun har et personligt forhold til. Pernille Rosendahl synger sangene sammen med det veloplagte publikum og fortolker et par stykker helt solo, mens publikum hviler stemmerne.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Sangvær og Rytmisk Center.

Program
Drømte mig en drøm
Danmark nu blunder den lyse nat
Ulige Numre København
Der er noget galt i Danmark
En yndig og frydefuld sommertid
Lærkerede (Pernille solo)
I nat bliver det sommer
Svantes lykkelige dag
Kvinde min
Langebro (Pernille solo)
Glemmer du
Du er min øjesten
Stille hjerte sol går ned