Copenhagen Phil
15. juni 2019 kl. 19:30
Tivolis Koncertsal

Tivoli Copenhagen Phil
Dirigent / Jaroslav Kyzlink
Solist / Ann Petersen, sopran
Konferencier / Henrik Engelbrecht

Tivoli / Ann Petersen og Strauss

Ann Petersen har gennem de senest 10-15 år gjort sig bemærket i hele verden som en efterspurgt sopran – især i Strauss og Wagner-repertoiret.

Ann Petersen har f.eks. sunget Tannhäuser i Staatsoper Berlin under ledelse af Daniel Barenboim, Tristan og Isolde i Operaen i Lyon og Lohengrin på La Scala i Milano. Samtidig er hun ansat i solistensemblet ved Operaen i København og har høstet store roser bl.a i titelrollen i Richard Strauss’ Salome: ”Med glans på alle toner i det krævende parti, Marilyn Monroe-paryk og målbevidst kropssprog løfter sopranen Ann Petersen Salome-karakteren til kosmiske højder.” Jyllands-Posten 2016.

I sæson 18/19 har hun sunget Rosenkavaleren med Israels Filharmoniske Orkester, Tristan og Isolde på La Monnaie operaen i Bruxelles – og ikke mindst Flagermusen og Turandot på Operaen.

Til denne koncert får publikum et sjældent miks af sopranarier fra lutter Strauss-operaer: Fra operaer med et komisk anstrøg som Rosenkavaleren og Ariadne på Naxos til de dramatiske og dybt tragiske Salome og Die Frau ohne Schatten.

Operaekspert Henrik Engelbrecht er konferencier og leder med sikker hånd publikum igennem musikkens mange historier.

Program
Richard Strauss /
Rosenkavaleren, ouverture
Fra Rosenkavaleren / “Da geht er hin …”
Fra Die Frau ohne Schatten / "Ist mein liebster dahin”
Don Juan, tonedigt, op. 20
Fra Arabella / “Mein Elemer!”
Fra Ariadne på Naxos / “Es gibt ein Reich …”
Fra Capriccio / Måneskinsmusik
Fra Salome / “Es ist kein Laut zu vernehmen … ah, ich habe deinen Mund geküsst”