Copenhagen Phil
25. maj 2019 kl. 19:30
Tivolis Koncertsal

Tivoli Copenhagen Phil, Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums kammerkor
Sopran / Mari Eriksmoen
Dirigent / Eivind Gullberg Jensen
Iscenesættelse / Calixto Bieito
Videodesign / Sarah Derendinger
Libretto / Karl Ove Knausgård

Tivoli / Venter - Peer Gynt ifølge Solveig

Hvordan ser Peer Gynt-historien ud med Solveigs øjne? Hvad kan hun, som venter, fortælle?

Venter er en symfonisk passionshistorie til musik fra Edvard Griegs Peer Gynt. Romanforfatteren Karl Ove Knausgård har skabt en moderne Solveig i poetisk novelleform, som danner bagtæppet for forestillingen. Iscenesætter er catalanske Calixto Bieito, der er kendt for sine radikale og nyskabende opsætninger af klassiske værker, og som også tidligere har iscenesat Ibsen-stykker ved Festspillene i Bergen.

”Temaet i Venter er menneskets ensomhed, en ensomhed ingen kan sige sig fri for, og de små detaljer og historier, som udgør vor eksistens”, siger Calixto Bieito.

Rollen som Solveig udfyldes af den norske sopran Mari Eriksmoen, på scenen er også Tivoli Copenhagen Phil og 16 sangere fra DKDM Kammerkor under ledelse af dirigent Eivind Gullberg Jensen. Sarah Derendinger, som bl.a. har arbejdet med OL-åbningen i London, står for videodesign. Og Peer? Han dukker muligvis op i en ukrediteret rolle.

”Over mig kom nogen krager flyvende indover. Flere fulgte, og snart var luften sort af fugle. Det var som et tæppe af kød, tænkte jeg, med smukke foranderlige mønstre i sort og blåt, som i næste øjeblik opløste sig …” KARL OVE KNAUSGÅRD

Venter er en international samproduktion, der har urpremiere ved Festspillene i Bergen den 22. maj 2019, og senere også opføres i Teatro Arriaga de Bilbao, Göteborgs symfoniker, Sinfóníuhljómsveit íslands og Vilnius Festival.