Copenhagen Phil
12. april 2019 kl. 17:00
Konservatoriets Koncertsal

Musik / Uddrag af Beethoven, Prokofiev, Mendelssohn, Berlioz og Bernstein m.fl.
 
Fælleskoncert med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

Bag om Goethe og Shakespeare

Lars Mikkelsen og Copenhagen Phil inviterer bag om musikken. Under ledelse af chef­dirigent Toshiyuki Kamioka tager vi på en musikalsk rejse bag om Goethes og Shake­speares indflydelse på musik.

Med Lars Mikkelsen i front som historie­for­tæller tager vi trådene op fra efterårets Bag om Beethoven-koncert – og bevæger os læng­ere ind i musikken. Her møder vi Goethe og Shakespeare og tryllebindes af de dragende fortællinger om musikkens til­bliv­else og vej fra nodepapir til koncertsal.

Netop Goethe og Shakespeare har haft direkte indflydelse på en række af musik­kens store klassikere. Goethe, musikkens digter, beskrev Shakespeares indflydelse: The first page I read made me a slave to Shakespare for life… – og Beethoven sagde om Goethe: I would have gone to death, yes, ten times to death for Goethe. De musikalske tråde og skjulte sammenhænge til Goethe og Shakespeare er mange, og musikalsk kom­mer vi omkring komponister som Beethoven, Prokofiev, Mendelssohn, Berlioz og Bernstein.

Hvem er bedre til at åbne for denne usynlige bro mellem klassikerne på musikkens og skuespillets vegne end Lars Mikkelsen. Lars Mikkelsen er én af Danmarks bedste for­tolk­ere af de store klassikere – og ikke mindst én af landets allermest kendte og anerkendte skuespillere bl.a. fra store tv-serier som Her­rens Veje, DRs Danmarkshistorien og House of Cards.