Copenhagen Phil
19. marts 2019 kl. 19:30
Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Næstved
  • Dirigent / Jesper Nordin

Copenhagen Phil
 
Program:
Peter Due / Velkommen til symfoniorkestret
Tjajkovskij / Uddrag fra ouverturen til ”Romeo og Julie”
Sjostakovitj / 10. symfoni, 2. sats
Beethoven / Uddrag fra 7. symfoni
Elgar / Nimrod
Grieg / Uddrag fra Per Gynt suiten
Williams / ”Emperial March” (Darth Vaders tema) fra ”Star Wars”
 
Dørene åbner kl. 18:45

Open Orchestra - Næstved

Copenhagen Phil rykker til Næstved med den enestående koncert­oplevelse ”Open Orchestra” – og inviterer publikum til at gå rundt midt inde i musikken.

Under ”Open Orchestra” kan publikum komme på en rejse gennem den klassiske musik. Her kan man nemlig gå frit rundt i musikken og komme helt tæt på orkestrets 65 spillende musikere og instrumenternes kraft – da hele symfoniorkestret står spredt ud i rummet som en musikalsk labyrint. En unik koncertoplevelse, hvor det store orkester inviterer ‘inden for’ i symfonierne – helt ind i musikkens maskinrum. Herinde skal publikum opleve klassiske højdepunkter som bl.a.Tjajkovskijs ”Romeo & Julie”, Sjostakovitjs 10. symfoni, Elgars ”Nimrod” fra Enigma variationerne og Griegs smukke ”Morgenstemning” – samt filmkomponisten over dem alle, John Williams og hans ”Star Wars”.

Forud for koncerten får knap 700 skolebørn fra samtlige 5. klasser på Næstveds 12 kommuneskoler besøg af et ensemble fra orkestret i deres egne klasseværelser. Her stifter de bekendtskab med og bliver introduceret til den klassiske levende musik. Skoleinitiativet er blevet til med støtte fra Næstved Kommune – det er derfor gratis for de medvirkende klasser og afsluttes med tre ”Open Orchestra” skolekoncerter den 20. marts, hvor eleverne møder det store symfoniorkester på Grønnegades Kaserne.

”Open Orchestra” er udviklet med støtte fra Nordea-fonden. Koncerterne i Næstved er støttet af Næstved Kommune, der også støtter, at de tilmeldte klasser får et musikerbesøg i skoletiden.