Copenhagen Phil
13. marts 2019 kl. 19:30
Det Kgl. Teater - Gamle Scene

Dirigent / Joachim Gustafsson
 
August Enna / Kleopatra

Den Jyske Opera - Kleopatra

Hvor mødes lyden af Wagner med lyden af Verdi? For eksempel i den danske komponist August Ennas musik, som nu får en chance efter mere end 100 år i glemmebogen. Den tyske instruktør Ben Baur iscenesætter hi­sto­ri­en om den smukke dronning Kleopatra og en forklædt prins, der har planer om at myrde hende. Her er både forræderi, begær og mord. Det hele fortælles med det store, romantiske orkesterbrus af August Enna – et stort navn i dansk musik i slutningen af 1800-tallet, som holdt fast i den musik af Verdi, Wagner og Mendelssohn, han be­un­dre­de så højt.

Sidst, August Ennas opera blev spillet, var i 1897 på Det Kgl. Teaters Gamle Scene. Siden da har den ligget og samlet støv på hylderne, men Den Jyske Operas chef, Philipp Koch­heim, har en plan: Han vil give os chancen for at opleve ukendte danske operaer fra fortiden.

Den Jyske Opera tager som led i den plan nu August Ennas Kleopatra fra 1894 med på danmarksturné – og her på Sjælland er det som altid med Copenhagen Phil i orkester­graven.