Copenhagen Phil
2. februar 2019 kl. 21:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Solist / When Saints Go Machine
  • Solist / PACE

Dirigent / Hans Ek
 
Arr. / Christian Balvig

60 minutes of When Saints Go Machine #2 - ekstrakoncert

Den 2. februar 2019 går ét af Danmarks markante bands, When Saints Go Machine, sammen med Copenhagen Phil for at præsentere spritny musik. Det sker, når symfoniorkestret igen åbner Kon­ser­va­to­riets Koncertsal til en omgang ’60 minutes festival’ – hvor det klassiske og rytmiske musikmiljø krydser musikalske klinger.

Når Copenhagen Phil præsenterer koncerten “60 minutes of When Saints Go Machine” bliver der ikke langt fra syn­the­sizers til den store lyd fra symfoniorkestret. For bandet er klar med ny musik, der præsenterer publikum for kvartettens velkendte og originale lydunivers sat ind i en klassisk opsætning.

When Saints Go Machine og Copenhagen Phil satte også hinanden i stævne i 2017 – et møde, som Gaffa belønnede med 6 stjerner og kaldte en “overrumplende eklektisk sanseoplevelse … på et niveau, som sjældent ses her til lands.”

Denne gang tager de fire herrer i When Saints Go Machine – Nikolaj Manuel Von­sild, Jonas Kenton, Simon Muschinsky og Silas Moldenhawer – skridtet endnu videre, når de uropfører helt nye værker skrevet specielt til lejligheden. Sammen med den unge og talentfulde komponist Christian Balvig har bandmedlemmerne haft fingrene dybt nede i musikkens mange lag for at skabe ny musik, hvor skellet mellem klas­sisk og rytmisk smelter sammen. En rejse der startede i 2017 og forløses i et unikt indspilningssamarbejde sammen med Copenhagen Phils musikere, der ad to omgange, i 2017 og 2018, har indspillet nykomponeret materiale, som bandet og Christian Balvig har transformeret videre. Derudover medvirker percussion-trioen Pace som et rytmisk bindeled mellem bandet og orkestret.

Wsgm-2__bykristianemdal__lille