Copenhagen Phil
15. februar 2019 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal

Bartok / Den Forunderlige Mandarin
Haydn / Cellokoncert D-dur
Stravinskij / Petrusjka

Haydn og Stravinskij

Copenhagen Phil og chefdirigent Toshiyuki Kamioka inviterer til dans med hele det store orkesterudtræk, når der spilles balletmusik af Bartok og Stravinskij – nogle af de største balletter og to mesterværker fra det 20. århundrede. Og Haydn lader celloen danse i hænderne på orkestrets fremragende solo­cellist, Toke Møldrup.

Bela Bartoks farverige musik til en moderne historie om storbyens dekadence blev en skandale ved premieren i 1926. Rollelisten byder på både en prostitueret, en tigger og en rig kineser – alt sammen skruet sammen med et overnaturligt og magisk twist.

Stravinskijs Petrusjka er historien om den vilde dukke, der forelsker sig i ballerinaen – der til gengæld kun har øjne for Petrusjkas arrogante og flotte rival. Duellen er uund­gåe­lig, og Petrusjka trækker det korteste strå – men får alligevel det sidste ord.

Gratis koncertintroduktion ved Henrik Engelbrecht kl. 18:45 på scenen.