Copenhagen Phil
19. december 2019 kl. 19:30
Maribo Domkirke
  • Dirigent / Giordano Bellincampi
  • Solist / Clara Thomsen, sopran
  • Solist / Elisabeth Jansson, alt
  • Solist / Niels Jørgen Riis, tenor
  • Solist / Petri Lindroos, bas
  • Solist / Københavns Drengekor

Bach / Juleoratorium I-III

Bachs Juleoratorium

NB! KONCERTEN I MARIBO DOMKIRKE ER IKKE UDSOLGT

Billetter sælges i døren på koncertaftenen fra 18.30. Det er kun muligt at betale med kontanter.
Dørene til kirkesalen åbnes kl. 19.00.
Billetpriser: Voksne – 150 kr. / Medlemmer af Maribo Musikforening – 80 kr. / Unge under 25 – gratis

Copenhagen Phil går igen sammen med Københavns Drengekor om Bachs Juleoratorium – og sørger for at sætte den helt rette julestemning med et fyrværkeri af jublende kor, alvorlige salmer, flotte og gribende arier og Bachs orkester. En kon­cert, Copenhagen Phil med få undtagelser har opført hvert år siden 1974.

Stress? Nej, det snakkede man ikke om i 1734, selvom chefen for kirkemusikken i Leipzig må have arbejdet i alle sine vågne timer. Han er ansvarlig for musiklivet i hele fire kirker i byen, spiller orgel til guds­tjene­ster­ne og leder kantater for solister, kor og orkestre. Og han skriver for øvrigt det ene mesterværk efter det andet – samt over 300 kantater.

Juletiden er ekstra travl for Bach. På kun ni dage mellem juledag og 2. januar skal han stille med fem færdigprøvede kantater og planlægger et særligt juleoratorium spredt ud på seks helligdage. Fortællingen om jesusbarnets fødsel, hyrderne og alle de kendte scener fra Juleevangeliet er i centrum.

Bach fortæller historien med drama, inderlighed og en eminent sans for at ud­nytte hele spektret af medvirkende. Fra intime satser med blot et par instrumenter og en enkelt solist, til det helt store udtræk med fuldt kor og orkester.

Koncerterne er støttet af Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorcks Fond.