Copenhagen Phil
12. december 2019 kl. 19:30
Det Kgl. Teater - Gamle Scene

Dirigent / Christian Øland
 
Tjajkovskij / Nøddeknækkeren

Nøddeknækkeren

Ingen jul uden Nøddeknækkeren. I år på Det Kgl. Teater med hhv. Det Kgl. Kapel og Copenhagen Phil i orkestergraven.

Juleballetten over dem alle. Kendt og elsket af både børn og voksne. Tjajkovskijs udøde­lige Nøddeknækkeren. Bare sig navnet og alverdens indre billeder myldrer frem – lige fra dansende snefnug, gigantiske juletræer, yndige sukkerfeer, tindrende barneøjne, valsende blomster og frække mus tilsat Tjajkovskijs funklende og legendariske orkestermusik.

Forestillingen er én af ballethistoriens allerstørste klassikere og har i mange år været en fast juletradition på Det Kgl. Teater. Et vaskeægte juleeventyr for hele familien, der fortæller historien om pigen Marie, der julenat drømmer om Nøddeknækkerprinsen, som tager hende med til Slaraffenland. Her møder hun forunderlige skabninger, levende legetøj og farverig magi i alle størrelser. Der er med andre ord lagt i kakkelovnen til, at julestemningen for alvor indfinder sig i sel­skab med imponerende piruetter, funklende stjerner og forførende eventyrstemning – sat i scene til koreografi af Balanchine og med både kongelige balletdansere og balletbørn fra Det Kgl. Teaters Balletskole.