Copenhagen Phil
7. oktober 2019 kl. 21:00
Cisternerne
  • Komponist / Fuzzy

Urpremiere
Komponist: Fuzzy
Medvirkende: Messingblæsere og slagtøjsspillere fra Copenhagen Phil

Fuzzy fylder 80

Kom til urpremiere på et nyt stedsspecifikt værk af en af dansk musiks største profiler.

NB! Koncerterne kl. 19 og kl. 20 er udsolgt. Der kan stadig købes billetter til koncerten kl. 21

Copenhagen Phil, Frederiksbergmuseerne og Strøm fejrer den prisbelønnede komponist og musiker Fuzzy, en af Danmarks mest unikke, nulevende kunstnere i anledning af, at han er fyldt 80. Det sker med en gave til alle musikelskere mandag den 7. oktober: Uropførelsen af et værk komponeret af fødselaren til et rum, der er lige så unikt som kunstneren selv.

Derfor inviterer Copenhagen Phil, Frederiksbergmuseerne og Strøm til urpremiere på ”Underjordiske klange og tilstande”, komponeret af fødselaren til lejligheden. Værket for messingblæserne og slagtøjsgruppen i Copenhagen Phil, computer og 14 højttalere, er skrevet specielt til Cisternernes unikke, underjordiske rum. Cisternerne var tidligere en del af Københavns vandforsyning, men er i dag et unikt udstillingsrum, hvor en efterklang på 17 sekunder og en luftfugtighed tæt på de 100% naturligt lægger rammen for oplevelser, der ikke kan gentages andre steder.

Med sin forkærlighed for stedsspecifikke musikalske oplevelser – han har bl.a. komponeret et orgelværk til den enorme Notre Dame katedral i Paris – så Fuzzy straks mulighederne i Cisternernes særlige lydunivers. Med ”Underjordiske klange og tilstande” inviteres man på en enestående musikalsk og kunstnerisk tilstand vævet sammen af lyd, lys, billeder og musik. Selv beskriver Fuzzy værket som, ”en foranderlig lydverden, som man bevæger sig ind og ud af, og hvori ens oplevelse af stykket hele tiden ændrer sig, fordi man ikke står stille på ét sted og lytter, men er i bevægelse.”

Skal der sættes en fællesnævner på Fuzzys kunstneriske virke, er det en utrættelig åbenhed overfor nye former, klange og udtryk samt en begejstring for enestående akustiske rum; en begejstring, der vil skinne igennem ved denne fejring af hele Danmarks – og Frederiksbergs – Fuzzy.

Fejringen af Fuzzy og bestilling af værket “Underjordiske klange og tilstande” er blevet til i et samarbejde mellem Copenhagen Phil, Cisternere og Strøm og takket være støtte fra særligt Frederiksberg Fonden samt fra KODA og Statens Kunstfond.

Fotograf Ulla Dietl Cisternerne er et unik udstillings- og koncertsted på Frederiksberg. Tidligere en del af Københavns vandforsyning, men i dag et helt særligt udstillingsrum.