Copenhagen Phil
25. oktober 2019 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal

Præsentation / Henrik Engelbrecht
 
Wagner (arr. Lorin Maazel) / Ringen uden ord
 
Fælleskoncert med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

Wagners Ringen uden ord

Symfoniorkestret er i centrum, når Wagners sensationelle mesterværk Ringen præsen­te­res helt uden ord. Chefdirigent Kamioka står i spidsen for kæmpeorkestret, når Copen­hagen Phil udvides med morgendagens orkestermusikere.

Wagners opera Nibelungens Ring er en fantastisk vision. Et værk, som er udtænkt af en multibegavelse, der både skrev tekst og musik til en tidløs og universel mytologisk musikfortælling om menneskets valg og fravalg – og som samtidig havde virke­lig­heds­sans og dramatisk tæft nok til også at skabe ét af de mest medrivende og ved­kom­mende værker nogensinde i musik­historien.

Med sine fire dele og omkring 15 timers musik i alt er det på ingen måde en normal opera, men en hel verden, man kan drage ind i og bruge år af sit liv på at blive klogere på – og af. Dirigenten Lorin Maazels eminent koncentrerede 75-minutters orkester­udgave af højde­punkterne i Wagners kæmpeværk er blevet en klassiker på mange symfoni­orkestres repertoirer.

Få hele historien med, når operaeksperten Henrik Engelbrecht inden opførelsen, sammen med orkestret, fortæller om guder, mennesker, dværge, magtbegær, incest og hævntørst. Fortællingen fra verdens skabelse til dens undergang – som kun Wagner kan beskrive det i musik. Denne gang helt uden sangsolister, men med symfoniorkestreti centrum.

Fælleskoncert med det Kgl. Danske Musikkonservatorium. samarbejdsprojektet mellem Copenhagen Phil og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium støttes af Den Danske Forskningsfond og Beckett-Fonden.

Copenhagen Phils samarbejde med chefdirigent Toshiyuki Kamioka støttes af Det Obelske Familiefond.

Toshiyuki Kamioka  Foto: Kim Matthai Leland 1772×1181