Copenhagen Phil
31. januar 2019 kl. 21:30
Konservatoriets Koncertsal

Den Sorte Skole
Copenhagen Phil
 
Dirigent / Hans Ek
Komponister / Den Sorte Skole & Karsten Fundal
 
Symfoni no. III

60 minutes of Den Sorte Skole

Den Sorte Skole går igen sammen med Copenhagen Phil – og præsenterer tredje og sidste kapitel af deres symfoni-trilogi. Et møde mellem et klassisk orkester og to dybt originale sample-musikere, der som noget nyt tager vintage synthesizere og effektmaskiner i brug for at skabe helt nye klangbilleder og forbindelser mellem det samplede, det elektroniske og det klassiske.

Hvor de to første symfonier tog afsæt i Den Sorte Skoles tidligere udgivelser, står symfoni no. III som et selvstændigt værk. Et værk, der med et unikt lydunivers med samples fra gamle ortodokse religiøse kor, oprindelige folk og eksperimenterende elektronisk musik kredser om ro/uro som den centrale spænding. I symfonien bliver Copenhagen Phils rolle mere frem­træd­ende end i de to forgående symfonier – og Den Sorte Skole bliver i højere grad en del af orkestret midt iblandt de klassiske kollegaer.

Symfoni no. I blev opført sammen med DR Underholdnings­Orkestret i 2014, og sym­foni no. II med Copenhagen Phil under ’60 minutes festivalen’ i februar 2016. Sidst­nævnte koncert oplevede bl.a. Information, der skrev:

“Resultatet var både berusende og magisk … her var noget på spil udover det sædvanlige. Det var befriende at medvirke til en så både frugtbar og friktionsfyldt nedsmeltning af de genrebetegnelser, som folk tror, de har behov for i forbindelse med musik. Åbenhed, kunnen og kreativitet, mine damer og herrer. Det kommer man et pænt stykke med. Tak til alle involverede for en uforglemmelig oplevelse.”

Den Sorte Skole modtog sidste år Kron­prins­parrets Kulturpris 2017.

Symfoni no. III er blevet til med støtte fra Statens Kunstfonds Legatudvalg for musik.

Koncerten optages af DR og udsendes 1. feb. kl. 19.30 i “P2 Koncerten”.

Den_sorte_skole_3617x3883