Copenhagen Phil
30. januar 2019 kl. 18:30
Konservatoriets Koncertsal

Bisse m. band
Copenhagen Phil
 
Dirigent / Hans Ek
Arrangør / Adi Zukanovic
 
‘Tanmaurk’ (uropførelse) m.m.

60 minutes of Bisse

Copenhagen Phil møder Bisse – én af de mest originale artister på den danske koncertscene – og præsenterer et helt nyt album, som uropføres den 30. januar 2019 i Konservatoriets Koncertsal.

Koncerten er en del af orkestrets ‘60 minutes festival’ og præsenterer Bisses niende album ’Tanmaurk’ – Bisses egen personlige Danmarkshistorie. Et anmelderrost album, der er indspillet med sym­foni­orkestret og bandet, og som udkom den 23. november 2018.

60 minutes koncerten har ’Tanmaurk’ som det musikalske omdrejningspunkt og vil præsentere en helt anden side af Bisse bl.a. inspireret af den sene Scott Walkers værker. De nye sange vil – sammen med en række numre fra bagkataloget – blive uropført ved koncerten. Samspillet med orkestret giver Bisses sange et udpræget symfonisk og storladent svæv.

‘Tanmaurk’ er Bisses Danmarks­eks­pe­di­tion, hvor han udforsker nye sider af den danske historie og kultur. Hans forsøg på at tilegne sig sit moder- og fædreland. Her besynger Bisse det Danmark, han har set og lært at kende; landet med de flade marker, flade huse og deres fladlands­be­boere. Som løsrevne billeder af Bisses Danmark. I flere af dem indgår lokale danske stednavne, der således tilsammen optegner Bisses Danmarkskort. ‘Tanmaurk’ er det direkte oversatte ord for ’Danmark’, som det fremstår på Jelling­stenen, hvor landet nævnes for første gang på dansk jord.

Pianisten og komponisten Adi Zukanovic, der i forvejen spiller med Bisse, og som har erfaring med Copenhagen Phil fra tidligere 60 minutes koncerter, er arrangør på de nye sange.

Bisse_tanmaurk001_af_michella_bredahl_3570x3840