Copenhagen Phil
1. september 2018 kl. 19:30
Tivolis Koncertsal

Chefdirigent / Toshiyuki Kamioka
Solister / Grete: Sofie Elkjær Jensen / Hans: Morten Grove Frandsen / Moderen: Susanne Resmark / Faderen: Guido Paevatalu / Pandekageheksen: Michael Kristensen / Ole Lukøje og Dugmanden: Frederikke Kampmann
Konferencier / Henrik Engelbrecht
 
Humperdinck / Hans og Grete

Tivoli / Eventyropera: Hans & Grete

Tivoli Copenhagen Phil, chefdirigent Toshiyuki Kamioka og et fremragende dansk cast præsenterer en koncertant opførelse den tryllebindende eventyropera Hans og Grete skrevet af Engelbert Humperdinck i begyndelse af 1890’erne.

Ideen til operaen kom fra Humperdincks søster, Adelheid Wette, der bad ham om at skrive musik til nogle sange, hun havde skrevet til sine børn. Efter adskillige revisioner blev det til en komplet opera, der fik premiere på Hoftheater i Weimer den 23. december 1893, dirigeret af Humperdincks ven, Richard Strauss. Operaen blev straks en stor succes. I løbet af dens første år blev den sat op på flere end 20 tyske teatre.

Librettoen er skrevet af Humperdincks søster og er baseret på Bdr. Grimms eventyr af samme navn, men i en knap så gruop­væk­kende version, idet Hans’ og Gretes mor ikke efterlader dem i skoven for at dø – men blot beder dem samle jordbær i skoven.

Rollerne som Hans og Grete synges af to af landets spirende operastjerner, Sofie Elkjær Jensen og Morten Grove Frandsen, som sidste år modtog Musikanmelderringens Kunstnerpris og kvitterer med aftenens koncert. Rollen som ‘Hans’ synges i denne version af en kontratenor, Morten Grove Frandsen, og ikke – som det ellers er almindeligt – af en mezzosopran.

I de øvrige roller ses nogle af landet bedste operasangere: Susanne Resmark og Guido Paevatalu som de fortvivlede forældre, Michael Kristensen som heksen, der får et tragisk endeligt som peberkage – og endelig Frederikke Kampmann som både Dug­mand­en og Ole Lukøje, der trøster børnene i den mørke skov.

Koncerten dirigeres af Copenhagen Phils chefdirigent Toshiyuki Kamioka, mens Henrik Engelbrecht er aftenens konferencier.