Copenhagen Phil
4. august 2018 kl. 19:30
Tivolis Koncertsal

Strygere fra Copenhagen Phil v. Kirstine Futtrup
 
Solist / Torsten Kerl, tenor
Konferencier / Henrik Engelbrecht
 
Wagner /
Lohengrin – forspil til 1. akt
Lohengrin – Gralsfortællingen – In fernem Land
Tannhäuser – ouverture
Tannhäuser – Romsfortællingen – Imbrunst im Herzen
Tristan – forspil til 1. akt
Rienzi – Allmacht’ger Vater
Valkyrien – Ein Schwert verhieß mir der Vater
Valkyrien – Valkyrieridtet
Valkyrien – Winterstürme wichen dem Wonnemond
Siegfried Idyll
Siegfried – Hoho! Hohei! Schmiede, mein hammer

Tivoli / Kerl & Wagner

Tenoren Torsten Kerl er specialist i Wagners tenorpartier – og han tager os med på en vandring i Wagners univers, fra de tidlige operaer som Rienzi, Lohengrin og Tann­häuser og til den modne komponists centrale værker, Tristan og Isolde og Nibelungens ring.

Vel at mærke i en lydmæssigt intim for­klæd­ning, når kun otte strygere fra Tivoli Copen­hagen Phil akkompagnerer de uddrag, som Torsten Kerl har udvalgt til koncerten. Tag med på en anderledes Wagner-rejse – og lyt til højdepunkterne i Wagners tenorgalleri i en sjældent gennemsigtig og let udgave.

Han er en efterspurgt koncertsanger og har kunnet opleves på internationalt kendte festivals som Salzburger Festspillene, Edin­burgh Festival og Glyndebourne Festival, hvor han blandt andet har medvirket i opsætninger af Fidelio, Mestersangerne og Den flyvende hollænder. Han har arbejdet sammen med velrenommerede dirigenter som Sir Colin Davis, Simone Young og Daniel Barenboim, og han optræder jævnligt med blandt andet London Symphony Orchestra, Wiener Philharmoniker, NDR Orchester Hamburg og Dresdner Staatskapelle.

Torsten Kerl har alle vigtige tenorroller i Wagners operaer på sit repertoire herunder Erik, Parsifal, Tristan, Lohengrin, Tannhäuser, Loge og Siegmund. Derudover har han blandt andet optrådt i rollen som Don José i Carmen, Samson i Samson og Dalila og i titelrollen i Otello. I 2000 fik han en Grammy Award i kategorien Årets Bedste Internationale Operaindspilning for Busonis Doktor Faust.

Kerl & Wagner finder sted i samarbejde med CPH Opera Festival. Koncerten indgår i det officielle operafestivalprogram.