Copenhagen Phil
28. juli 2018 kl. 19:30
Tivolis Koncertsal

Dirigent / Giordano Bellincampi
Solist / Bror Magnus Tødenes, tenor
Konferencier / Henrik Engelbrecht
 
Mozart / Ouverture og Don Ottavios arie “Il mio tesoro”, fra Don Juan
Donizetti / Nemorinos arie "Una furtiva lagrima”, fra Elskovsdrikken
Puccini: Capriccio Sinfonico og Cavaradossis arie “É lucevan le stelle”, fra Tosca
Massenet / Thaïs Méditation
Gounod / Fausts arie “Salut, demure chaste et pure”, fra Faust
Rossini / Wilhelm Tell, Ouverture
Rossini / La danza
Sibelius / Flickan kom
Hugo Alfvén / Svensk rapsodi nr. 1, “Midsomervaka”
Carl Sjöberg / Tonerna
Gustav Nordqvist / Till havs

Tivoli / Tødenes & Björling

Jussi Björling er en gigant i tenorverdenen. En legendarisk stemme, som der nok er er en del unge sangere, der helst ikke vil sammenlignes med. Men Bror Magnus Tødenes er en undtagelse. Han er norsk, han er født i 1993 – og han er et kæmpestort tenortalent. Han har allerede for fire år siden udgivet sin første cd – med titlen Remem­be­ring Jussi.

Dermed trækker han selv en linje tilbage til sin verdensberømte skandinaviske kollega, som han deler store procentdele af sit repertoire med; denne aften synger Bror Magnus Tødenes udelukkende musik, som Björling også havde på repertoiret, og som han sang i Tivoli i løbet af hans mange besøg i Haven.

Bror Magnus Tødenes har de seneste år mødt stor succes, såvel i Norge som i resten af Europa. I 2015 blev han udvalgt til Salzburg Young Artist Programme ved Salzburg Festspillene og var i et år tilknyttet Weiner Statsopera. Ligeledes i 2015 vandt han førsteprisen samt publikumsprisen ved den internationale Renata Tebaldi sanger­kon­kur­rence.

Ved Copenhagen Opera Festival i 2016 optrådte Bror Magnus Tødenes ikke mindre end tre gange – han medvirkede både ved åbningskoncerten, finalekoncerten samt i Den flyvende hollænder. Det blev i Politiken bemærket med følgende ord: “Den nye norske supertenor Bror Magnus Tødenes, som åbnede operafestivalen forrige søndag, var et oplagt valg og virkelig god som spe­cial guest i det lille parti som styrmanden.”

I 2017 sang han Nemorino i Den Jyske Operas opsætning af Donizettis Elskovs­drik­ken. Ved en særlig gallakoncert i DR Koncert­huset i efteråret 2017 for den norske Dronning Sonja Internationale Sang­kon­kur­rence, var Bror Magnus Tødenes et af hoved­navnene på scenen, specielt inviteret af den norske Dronning Sonja.