Copenhagen Phil
2. juni 2018 kl. 19:30
Tivolis Koncertsal

Tivoli Copenhagen Phil
 
Dirigent / Kristjan Järvi
 
Ild: Penderecki: Threnody to the Victims of Hiroshima
Jord: Max Richter: Infra
Vand: Greenword: Water
Luft: Jeppe Just Christensen: One Song in Three Movements, Triple Concerto for Jeppe Just Instituttet and Orchestra.
Morten Riis: For fire, reel to reel tape recorder, earth, water, sound scapes

Tivoli / Klang og det utroligste

Kristjan Järvi og Tivoli Copenhagen Phil tager på en musikalsk og visuel odyssé gennem de fire elementer i en søgen efter menneskets potentiale. Inspirationen kommer fra H.C. Andersen, der i eventyret, ”Det utroligste”, beskriver menneskets tendens til at falde for det overfladiske og ligegyldige. I koncerten, såvel som i even­tyret, åbnes en verden af muligheder via kunst, kærlighed og intuition.

I forbindelse med Klang-festivalen føres publikum igennem fire markante værker – samt et række sound scapes skabt til lejligheden af den danske elektroniske komponist Morten Riis. Det musikalske udtryk forstærkes og fortolkes af unikke lysinstallationer, skabt til Tivolis Koncertsal af Lau Lindqvist og Mads Knudsen. Tilsammen bliver det til en kunstnerisk helhedsoplevelse for alle sanser.

Koncerten begynder i undergangsstemning med Pendereckis Threnodi to the Victims of Hiroshima. Vand repræsenteres af kom­po­si­tionen Water, der er skrevet af Jonny Green­wood, der til daglig er mere kendt som guitarist i bandet Radiohead, mens luft repræsenteres af den danske komponist Jeppe Just, der har skrevet et nyt værk specielt til denne koncert.