Copenhagen Phil
16. juni 2018 kl. 21:00
Emaljehaven

GRAND ENSEMBLE: En Dialog for Boligblok og Orkester
 
Pierre Sauvageot/Lieux publics
Copenhagen Phil
 
Indstudering / Dirigent, Christoffer Nobin
 

GRATIS

Grand Ensemble - symfoni for boligblok og orkester

I samarbejde med Metropolis præsenterer Copenhagen Phil “Grand Ensemble” – en symfoni for boligblok og orkester. Det sker ved fire gratis koncerter i Emaljehaven i Køben­havns Nordvest-kvarter.

En dør smækker. En baby græder. En hund gør. Et par skændes. I bolig­blokkene bor vi side om side, og alligevel kender vi bedst hinanden på disse fragmenter af hverdags­lyde.

Som i et dukkehus åbner Grand Ensemble facaden ind til hjemmene i en boligblok i Køben­havns Nordvest-kvarter. På hver altan placeres en klassisk musiker. 65 i alt, Copenhagen Phils fulde symfoniorkester. I et 40 minutters orkesterværk komponeret specielt til og med boligblokken fortolker og transformerer musikerne denne kakofoniske lydmosaik af hver­dags­liv.

Stemmer fra Emaljehavens beboere, frag­ment­er af en Bach-fuga, melodiske stryger­satser… Barnegråd harmoniseres til melodier. Hundes gøen sætter tempoet. Ringende telefoner mikses til en symfoni. Komponisten Pierre Sauvageot samler alt til et storslået, humoristisk og legende musik­dramatisk værk, der vender vrangen ud på en boligblok.

På altanerne har vi alle symfoniorkestrets instrumenter. Strygere, træblæsere, slagtøj, messing, harpe… Men spredt for alle vinde. Melodier rejser fra balkon til balkon, rytmer brydes op på tværs af trappeopgange, og etagerne svarer hinanden med frag­ment­er af et tema.

Som publikum er du omgivet af symfonien i en femetagers ”wall of sound”. Tag skov­turs­tæppet og familien med og slå jer ned i græs­set. Boligblokken er sat i scene til en uformel og højst utraditionel koncert­oplevelse.

Gratis.

 

Grand Ensemble er støttet af In Situ, Bispebjerg Lokaludvalg, Statens Kunstfond og Københavns Kommune.