Copenhagen Phil
9. marts 2018 kl. 19:30
MusikTeatret Albertslund

Dirigent / Tecwyn Evans
 
Verdi / La Traviata

Den Jyske Opera

Verdis La Traviata

Copenhagen Phil hopper atter i orkester­graven og står for musikken til Verdis La Traviata – en forrygende opera, der med sin evigt aktuelle historie om ulykkelig kær­lig­hed og moralske kvaler, utvivlsomt er én af operapublikummets favoritter.

Det har aldrig været en dans på roser at være prostitueret – heller ikke i midten af 1800-tallet. Men Violetta Valery har det værre end de fleste, da vi møder hende i Verdis mesterlige La Traviata. Violetta lider af lunge­tub­er­kulose. En sygdom, der nærmest eksploderede i første halvdel af 1800-tallet i Europas store byer.

Den slags hverdagsbegivenheder plejede man ikke at skrive operaer om, og La Tra­vi­a­ta er faktisk den første Verdi-opera, der fore­går i komponistens egen samtid. Operaen er på mange måder ren kammer­musik. Kun i de to festscener slipper Verdi for alvor det tunge skyts løs – resten er intimt kammerspil med musik, der er noget af Verdis aller­bedste.