Copenhagen Phil
16. februar 2018 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal

Carl Nielsen / Helios Ouverture
Carl Nielsen / Violinkoncert
Brahms / Symfoni nr. 2
 
Turnéprogram, Spanien 17.–25. maj 2018

Violinstjerne vender tilbage

Solen står op over Ægæerhavet i Carl Nielsens Helios-ouverture. Og det er helt med vilje, at varmen breder sig, for i maj 2018 tager Copenhagen Phil på turné til Spanien. Men publikum herhjemme bliver ikke snydt, når vi i februar præsenterer musik fra turneen – og en verdensstjerne på violin.

Chefdirigent Toshiyuki Kamioka dirigerer orkestret igennem Spanien – og den lettiske verdensviolinist Baiba Skride vender tilbage. Hun har tidligere været med på turné, men spiller denne gang et stykke dansk musik, der de seneste 50 år er blevet en fast del af det globale repertoire: Carl Nielsens både smukke, sprælske og virtuose violinkoncert.

Copenhagen Phil tager også musik af Brahms med til Spanien. Da Brahms skulle skrive sin anden symfoni advarede han på forhånd om, at den ville blive “så melan­kolsk, at det næsten ikke er til at bære. Jeg har aldrig skrevet noget så trist, og partituret må trykkes med sorte sørgerande!” Men selvom symfonien starter i den mørke ende af humørskalaen, så løsner Brahms under­vejs stemningen op og lader den ende i ren triumf – måske den festligste sats Brahms nogensinde skrev. Og symfonien som hel­hed? Brahms, når han er allermest Brahms!

 

Gratis koncertintroduktion ved Henrik Engelbrecht kl. 18:45 på scenen.