Copenhagen Phil
8. december 2018 kl. 13:30
Tivolis Koncertsal

Dirigent / Henrik Vagn Christensen
 
Tjajkovskij / Nøddeknækkeren
 
23. nov. – 23. dec. 2018

Nøddeknækkeren

Nøddeknækkeren er juletraditionen over dem alle. Scenografi og kostumer er lagt i hænderne på Hendes Majestæt Dronningen, og Copenhagen Phil er endnu en gang på plads i orkestergraven i Tivolis Koncertsal, når Tjajkovskijs udødelige Nøddeknækkeren igen giver garanti for, at julestemningen for alvor indfinder sig.

Det populære juleeventyr om Nødde­knæk­keren vender tilbage til Tivolis Koncertsal for fjerde gang. Den populære familieballet får helt nye tilføjelser til handling og scenografi, hvor blandt andre H.C Andersen kommer til at få en mere fremtrædende rolle. Dronning Margrethe er igen den kyndige hånd bag forestillingens dekorationer og kostumer, som vil danne rammen om Tivolis balletchef Peter Bo Bendixens koreografi. Trin og klæder bliver akkompagneret af Tivoli Copenhagen Phil under ledelse af Henrik Vagn Christensen.

I Tivolis opsætning af Nøddeknækkeren danner Tivoli ramme om den unge Claras drømmeverden. Efter en begivenhedsrig juleaften med besøg af bl.a. H.C. Andersen, balletmester August Bournonville og Tivolis direktør Bernhard Olsen, falder Clara i søvn. Hun vågner i verdens bedste drømmeland: Tivoli. Gennem storm og snevejr kommer hun frem til et snedækket Tivoli, som på magisk vis forvandler sig til en sommervarm eventyrhave – fuld af dans og musik anført af Harlekin, Columbine og Pjerrot.

Tjajkovskijs musik fortæller et rigtigt eventyr for hele familien – og Tivolis Koncertsal forvandles til ren magi med imponerende piruetter, funklende stjerner og forførende eventyrstemning.