Copenhagen Phil
11. oktober 2018 kl. 19:30
Borren, Odsherred

Uddrag fra: Beethovens 7. symfoni / Tjajkovskij ”Romeo & Julie” / Sjostakovitj 10. symfoni / Grieg ”Morgenstemning” / John Williams ”Star Wars”
 
Før koncerten kan publikum prøve “Open Orchestra” virtual reality og opleve tre af aftenens værker på ‘tætteste’ hold
 
GRATIS ENTRÉ

Open Orchestra - Odsherred

Copenhagen Phil rykker til Odsherred med den enestående koncert­oplevelse ”Open Orchestra” – og inviterer publikum til at gå rundt midt inde i musikken.

Under ”Open Orchestra” kan publikum komme på en rejse gennem den klassiske musik. Her kan man nemlig gå frit rundt i musikken og komme helt tæt på orkestrets 65 spillende musikere og instrumenternes kraft – da hele symfoniorkestret står spredt ud i rummet som en musikalsk labyrint. En unik koncertoplevelse, hvor det store orkester inviterer ‘inden for’ i symfonierne – helt ind i musikkens maskinrum. Herinde skal publikum opleve klassiske højdepunkter som bl.a. Beethovens 7. symfoni over Tjajkovskijs ”Romeo & Julie” til uddrag fra Sjostakovitjs 10. symfoni og Griegs ”Morgen­stemning” – samt filmkomponisten over dem alle, John Williams og hans ”Star Wars”.

Forud for koncerten har 700 skolebørn fra 9 af lokalområdets folkeskoler stiftet bekendt­skab med den klassiske musik via ”Open Orchestra”. Orkestrets musikere har nemlig besøgt klasseværelserne med den levende musik, og eleverne er blevet undervist med orkestrets virtual reality film. Hele skole­ini­ti­ativet er blevet til med støtte fra Odsherred Kommune – det er derfor gratis for de medvirkende klasser og afsluttes med tre ”Open Orchestra” skolekoncerter om formiddagen den 11. oktober, hvor eleverne møder det store symfoniorkester i Borren Hallen.

Koncerten er gratis. Gratisbilletter kan afhentes på bibliotekerne i Nykøbing og Asnæs samt på www.odsbib.dk

”Open Orchestra” er udviklet med støtte fra Nordea-fonden. Koncerten er støttet af Odsherred Kommune, der også støtter, at de tilmeldte klasser får et musikerbesøg i skoletiden.

Open Orchestra VR Foto: Anne Mie Dreves 3840×5760