Copenhagen Phil
26. januar 2018 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
  • Dirigent / Stefan Asbury
  • Solist / Olga Kern, klaver

4’33 Phil:
Birgitte Lindum (engelsk horn) uropfører værket “Fluctuate only” af Simon Christensen
 
Bernstein / On the Waterfront
Gershwin / Rhapsody in Blue
Bernstein / Symfoni nr. 2, Age of Anxiety

Bernstein 100 år

Han elskede New York, han kæderøg, han levede generelt livet i 6. gear – og han var en musikalsk begavelse af helt særlig karat. I år ville han være fyldt 100 år.

Leonard Bernstein var en musikalsk blæk­sprutte. Han var både en fremragende pianist, én af det 20. århundredes mest fremtrædende dirigenter, en musikformidler i topklasse – og en seriøs komponist med både symfonier, messer, operaer, balletter, musicals,  filmmusik, korværker, kammer­musik, klaver­stykker og sange på sam­vit­tig­hed­en. Ikke mindst hans eminent veloplagte musik til West Side Story har gjort ham verdenskendt.

I 1948 vandt W.H. Auden Pulitzerprisen for sit episke digt The Age of Anxiety – og Bernstein fandt med det samme inspi­ra­tion­en til sit næste store værk: En symfoni med soloklaver, der blev uropført i 1949 med Bernstein selv ved tangenterne. 

Klaverstemmen er i aften lagt i hænderne på den forrygende russiske pianist Olga Kern, der bor i Bernsteins by, New York. Kern er også er solist i musik af en anden af The Big Apples store komponister, George Gershwin – endda i et af hans allermest kendte og elskede værker, Rhapsody in Blue. Hvordan kan man bedre fejre en 100-års dag?

Koncerten indledes med orkestrets mini-koncertformat, 4’33 Phil – et soloværk af varigheden 4 minutter og 33 sekunder. En serie af helt nye værker, der går tæt på den enkelte orkester­musiker. Denne aften uropfører hornist Birgitte Lindum et værk af Simon Christensen.

 

Gratis koncertintroduktion ved Henrik Engelbrecht kl. 18:45 på scenen.

4’33 Phil er denne aften støttet af Statens Kunstfond.